Få styr på garagen

Mange husejere benytter garagen som et frirum, til opbevaring af alt mellem himmel og jord og selvfølgelig til bilen.

Der er uendelig mange anvendelsesmuligheder til garagen. Og pladsen er unægteligt god at have til opbevaring eller indretning af et værksted eller andre interesser.

Men, da garagen som regel er afskåret fra resten af huset, er det måske ikke lige her konen prioriterer at tage ”oprydningskampen”, og det kan hurtigt blive et uoverskueligt projekt at få styr på dit inventar selv.

Derfor får du her 3 tips til at blive bedre venner med din garage.

1. Find ud af, hvad garagen skal bruges til

Din garage kan bruges til mange ting. Bortset fra bilen står det dig frit for at bruge garagen præcis som du har lyst. Skal den bruges som hobby-værksted? Skal du have dit eget mikrobryggeri? Skal den bruges som opbevaring af børnenes legetøj eller sportsudstyr.

Alt afhængig af din garages størrelse er det derfor ikke sikkert, at du kan bruge din garage til alle de ovenstående ting. Derfor er første tip herfra, at du sætter dig ned og finder ud af, hvad du helst vil bruge din garage til.

På denne måde kan du hurtigt og effektivt organisere og muge ud i din garage.

2. Organisér din garage

Efter du har fundet ud af, hvad du vil bruge din garage til, er det en god idé at overveje, hvilke muligheder du har for at organisere den bedst muligt.

Reklame:

Her er der mange muligheder. Mange med deres eget hobby-værksted i sin garage vælger at bruge en væg at hænge deres værktøj op. Men der er flere muligheder, og hvis du skal bruge gulvpladsen, kan det være problematisk at have ting hængende langs væggen.

Derfor er et godt tip at bruge rulleborde til sin organisering. Hvis du formår at organisere dine ting på rulleborde, har du totalt frihed over, hvordan gulvpladsen i din garage bliver brugt. Samtidig kan du hurtigt rykke ud i haven med alle dine ting, når solen kigger frem.

3. Smid ud – og gem

Til sidst, og allervigtigst: Smid ud.

Det kan være svært at smide sin gamle øl-kapselsamling ud, som du måske har samlet på siden du var 8 år. Men, hvor ofte får du kigget på den?

En måde at få overblik i sin garage, er at slæbe ALT ud i haven (så kan du også få gjort rent i krogene).

Når du har slæbt hele garagen ud i din have, kan du f.eks. dele det op i tre bunker.

  • En bunke med ting, der skal gemmes
  • En bunke med ting til udsmidning
  • En bunke med til, der kan gives videre

Husk at være kritisk med dine ting – lad f.eks. være med at gemme ting du engang brugte.

Med disse tre tips er du godt på vej mod en garage, som du ikke er bange for at hente ting i – og som måske endda får den rolle som den var tiltænkt inden den blev propfyldt af ungernes sportsudstyr og konens aflagte tøj. Eller, hvor usandsynligt det end lyder, dit eget rod…

4. Tip – få styr på sikkerheden

Et fjerde tip i lige får med på falderebet, er sikkerhed. Det er ingen hemmelighed, at indbrud er en del af hverdagens bekymringer for mange husejere nu til dags. Der anbefaler vi at du også overvejer, hvordan du sikrer din garage mod indbrud; her kan du med fordel overveje de gængse bevægelsessensorer eller invester i en billigere løsning. Eksempelvis videoovervågning kan have en stor afskrækkende effekt.

Brug videoovervågning ligegyldigt, hvor du har værdigenstande opbevaret

Nu vi er ved videoovervågning, skal det bare igen understreges, hvor vigtig overvågning og sikkerhed er. Tyvene bliver mere og mere sofistikeret, og indbrud og tyveri bliver kun mere aktuelt for eksempel også for mange virksomhedsejere.

Bare for at tage et eksempel, fik en tandlæge i Esbjerg i oktober 2018 stjålet udstyr for over en halv million kroner. Så som tandlaegen.dk, som har klinikker over hele landet, burde alle tandlæger og andre erhvervsdrivende, sikre sine forretninger mod ubudne gæster. Og her kan videoovervågning til erhverv vise sig som en yderst god investering.


Annonce:

Reklame: