Apple stillede for alvor skarpt på augmented reality sidste år med deres iPhone 8 og iPhone X. For nyligt lancerede de tre helt nye iPhone-modeller, og på disse er augmented reality-teknologien naturligvis blevet forbedret yderligere. Læs mere om det her.

Hvad er augmented reality?

Først og fremmest skal vi have styr på, hvad augmented reality er.

Det er en teknologi, hvor man så at sige ”blander” virkeligheden med den virtuelle verden. Du kender det sandsynligvis bedst fra eksempelvis Pokémon GO og Snapchat, hvor du kan se Pokémons i dine egne omgivelser eller få hundeører med et Snapchat-filter. Man tager således noget fra den virtuelle verden og kombinerer det med sin egen virkelighed.

Hvorfor er augmented reality banebrydende?

Du tænker måske ikke umiddelbart, at augmented reality – som på dansk også kan kaldes suppleret virkelighed – er noget vanvittigt banebrydende, men det er det faktisk.

For nok er det ikke livsnødvendigt, at man kan se Pokémons i ens egne omgivelser, når man spiller Pokémon GO, men med de finjusteringer, der er sket på området inden for de seneste år, vil man faktisk kunne bruge denne teknologi til rigtig mange andre ting.

For eksempel er der stort potentiale i muligheden for at ”afprøve” nye møbler og brugsgenstande i ens eget hjem, før man køber dem. Derfor er der mange onlineforhandlere, der arbejder på at udvikle apps, hvor man i augmented reality kan se de ting, man overvejer at købe. På den måde kan man få et indtryk af, om eksempelvis en ny sofa passer ind i ens hjem, og det vil gøre onlinehandel meget nemmere og desuden nedsætte mængden af varer, der skal tages retur.

Hvordan er augmented reality blevet bedre med iPhone XS?

Augmented reality i den forstand som vi forstår det, blev første gang defineret i 1994, og siden da er der altså sket virkelig meget på området. Således er man i dag vant til, at man eksempelvis kan bruge forskellige, sjove filtre i Snapchat, og man tænker end ikke over det, når man i sit Pokémon GO-spil ser Pokémons i ens egne omgivelser.

Der ligger dog et enormt arbejde bag muligheden for at gøre disse ting, og der bliver fortsat udviklet på teknologien. Blot siden iPhone 8 og iPhone X udkom, er der sket en hel del justeringer, og Apple er derfor nu klar med augmented reality på iPhone XS, som er bedre end nogensinde før.

For eksempel er Apple blevet væsentligt bedre til rent faktisk at kombinere den virkelige verden med den virtuelle, fremfor blot at sætte et virtuelt objekt ind oven på den virkelige verden. Derudover er de nye XS modeller ganske enkelt bare hurtigere til at processere dataen. Se specs her hos Telmore.dk.

Som eksempel har man tidligere set, at Pokémons nærmest svævede over en overflade i den virkelige verden, hvilket fik det til at se mindre realistisk ud.

Nu har de finpudset teknologien, så det faktisk ser ud som om, den førnævnte Pokémon står eller læner sig op ad en overflade, og det er ganske banebrydende og kan være med til at åbne op for endnu flere muligheder med augmented reality.