Vælg en god gamerstol

Skal du eller dit barn have ny stol til sin ”battlestation”, har du brug for en stol, der er ergonomisk, kan tilpasses kroppens dimensioner og – ikke mindst – som ser sej ud og passer til resten af gaming setuppet. Et ”Good Game” er nemlig en helhedsoplevelse. Vi har testet fem ultraseje alternativer til gamerstole. Eller til dig som har brug for en sej kontorstol til hjemmekontoret. Se resultatet herunder.

Især hvis der bruges meget tid på at game, er stolen ekstremt vigtig. Det er den, der gør, at nakke, skuldre, ryg og lænd ikke begynder at gøre ondt, hvilket kan give alvorlige følgevirkninger. En god stol er vigtig. Men hvilken stol er god – og ser lige så sej ud som traditionelle gamerstole?

Se med her, hvor vi har testet:

 • YoGA 3D
 • HaraTech Nietzche
 • YoGA Spine
 • Futura 4
 • YoGA ErgoQuest

YoGA styrer for vildt

I testen er YoGA præsenteret flest gange – 3 ud af 5. Det er den, fordi der er tænkt meget på komfort. Ikke alene så du sidder godt i den. Der er også en god ventilation og åndbarhed, så du ikke kommer til at svede, selvom det brænder under dine fødder i spillet.

Men også de to andre testdeltagere følger godt med. Læs videre, og få alt at vide om de megaseje detaljer ved de forskellige kontorstole, vi har testet, som er velegnet til gaming.

YoGA 3D – sublim støtte

YoGa 3D gamerstol
YoGA 3D kan fås i tre varianter:

 • Sæde og ryglæn af stof
 • Sæde og ryglæn af net
 • Sæde af stof, ryg af net

Alle varianter er sorte.

Mange muligheder for individuel indstilling

Stolen har armlæn og nakkestøtte samt ryg- og lændestøtte, der kan indstilles individuelt. Det gør, at stolen kan justeres, så den passer perfekt til din krop.

Armlænene kan justeres i både højden, bagud og fremad og i vinklen. Så uanset hvordan du sidder med dine arme, vil du kunne indstille armlænene, så de støtter perfekt. Så sænk skuldrene, og koncentrer dig om dit game.

Nakkestøtten kan justeres i højden, så du selv kan bestemme, om den skal støtte dig i nakken, eller du vil bruge den som ”hovedpude”. Den kan også justeres i vinklen, så den støtter din nakke bedst muligt.

Ryglænet kan justeres i højden, så du kan få støtte præcis, hvor du behøver den.

Ikke nok med at stolen er ergonomisk og praktisk, den er også moderne og supersej at se på uden at være for iøjnefaldende. Til dig vil have en ergonomisk, supersej stol, der ikke stjæler hele billedet.

YoGA 3D pris

Prisen på YoGA 3D er fornuftig. Og du får valuta for pengene.

Se prisen, og bestil den her

HaraTech Nietzche – den professionelle stol

HaraTech Nietzche gamerstol
HaraTech Nietzche er en af de mest anmelderroste stole, og den har også vundet flere Bedst i Test-præmier. Og gamervennerne vil være grønne af misundelse. For den ligner en blanding mellem en tandlægestol, et torturinstrument og en stol fra et alien rumskib.

Todelt sæde og ryg

Du sidder aldrig helt ens, når du spiller. Du rykker dig rundt, læner dig tilbage, sætter dig ud på kanten af stolen, når spillet bliver lidt for spændende og i den dur. Det kunne nemt komme til at give problemer med ryg, nakke og så videre på en almindelig gamerstol. Men HaraTech Nietzche kompenserer for det, uanset hvor crazy du har sat dig. Derfor giver den dig altid en helt unik siddeoplevelse, du ikke får gener af.

Det todelte sæde og det todelte ryglæn er nemlig begge fleksible, så de tilpasser sig dine bevægelser og sørger for, at din rygsøjle er stabiliseret, uanset hvordan du får sat dig.

Derudover har HaraTech Nietzche et hav af justeringsmuligheder. Du kan både justere ryglænet op og ned og justere dets vinkel. Armlænene kan også justeres op og ned, eller kan helt afmonteres. Nakkestøtten kan justeres i højde og vinkel, og sædets dybde kan også reguleres. Og du kan slå vippefunktionen til, så du kan snuppe en morfar mellem dine battles.

Bag på stolen er der monteret en lille bøjle, som du kan bruge til at hænge din trøje eller jakker på. Supersmart. Stolen er perfekt til dig, der har dårlig ryg – eller vil undgå at få det – og som har øje for detaljen.

HaraTech Nietzche pris

Prisen på HaraTech Nietzche ligger i den høje ende, men du får sandelig noget for pengene både i komfort og praktiske finesser.

Se prisen, og bestil den her

YoGA Spine – designet som en rygrad

YoGa Spine gamerstol
YoGA Spine er en iøjnefaldende stol med dens S-formede ryglæn med brede lameller – ganske som en rygrad – der kan bevæge sig uafhængigt af hinanden og efter dine bevægelser. Det er i ekstrem grad ergonomi kombineret med design.

Gode justeringsmuligheder

Du kan naturligvis indstille stolens højde. Men derudover har den også en funktion, så den kan vippe. Så kan du læne dig tilbage i sædet, og tage en slapper, når du har behov for det. Stolen har en indbygget modvægt, så du ikke pludseligt får en følelse af, at du falder bagover.

Armlænene kan justeres i højden. Og sædet kan skubbes frem og tilbage, så du kan indstille dybden på sædet.

Du kan selv vælge, om du vil have nakkestøtte med eller ej. Og hvis du vil, om den skal være af stof eller læder. Hvilket selvsagt indvirker på prisen. En stol, du vil elske, hvis du både vil have flot design og gode ergonomiske egenskaber.

YoGA Spine pris

Med YoGA Spine får du meget ergonomi og eksklusivt design for pengene.

Se prisen, og bestil den her

Futura 4 – stol uden dikkedarer

Futura 4 gamerstol
Futura 4 er det økonomiske valg. Den er måske ikke så supersej at se på, som de øvrige testdeltagere, men den går alligevel ikke ned på ergonomi.

Forbedret version af Futura 3

Futura 4 er en videreudvikling af dens forgænger, Futura 3. Og den opdaterede version har fået flere indstillingsmuligheder end den tidligere.

Nakkestøtten – som ikke længere er et tilkøb – kan justeres i både højde og vinkel. Det giver dig optimal støtte til din nakke. Lændestøtten og ryglænet kan justeres i højden, så du kan få støtte i både lænd og ryg.

Derudover kan armlænene reguleres i højde og vinkel og skubbes frem og tilbage. Og sædedybden kan også reguleres.

Endelig tilpasser stolen modvægten til din vægt, når du læner dig tilbage. Det giver dig optimal komfort og sikrer dig god støtte i de fleste siddestillinger. Ideel til dig, der har et stramt budget, men ikke vil gå ned på komfort.

Futura 4 pris

Futura 4 er en billig, ergonomisk kontorstol, hvor du måske ikke får det seje look, for alle pengene er brugt på ergonomiske indstillingsmuligheder og på at holde komforten i top.

Se prisen, og bestil den her

YoGA ErgoQuest – ergonomi, ergonomi og ergonomi

YoGa ErgoQuest
YoGA ErgoQuest er en stol, hvor der er lagt stor vægt på ergonomien, uden at det går ud over designet. Faktisk er den supersej at se på – rent gamer-look.

Gode justeringsmuligheder og muligheder for tilkøb

Sjældent – om nogensinde – er der så mange indstillingsmuligheder tilgængelige, når det handler om kontor- eller gamerstole.

Nakkestøtten kan justeres i både højde og vinkel, så du får optimal støtte i nakken.

Ryggen kan justeres i højden, så du kan få perfekt støtte i både ryg og lænd. Derudover har ryggen en vippefunktion, så den følger med, hvis du læner dig ind over tastaturet eller sidder helt ude på kanten af sædet. Og ryglænet kan låses fast i en hvilken som helst position.

Armlænene kan justeres i højden og vinklen og kan køres frem og tilbage. Det kan afhjælpe skuldersmerter.

Sædet kan vippe forover eller nedad. Endelig kan du tilkøbe fod-/benstøtte for ekstra høj komfort.

YoGA ErgoQuest er til dig, der ikke vil gå på kompromis, hverken med komfort, finesser eller design.

YoGA ErgoQuest pris

Stolen er ikke den dyreste her i testen, men ligger alligevel i den høje ende. Men du får så også en stol, der er ergonomisk, kan indstilles helt præcist til din krop, og som ser supersej ud.

Se prisen, og bestil den her

God gamerstol
Husk den gode gamerstol – din ryg vil elske det!

Derfor skal du have en ergonomisk kontorstol i stedet for en gamerstol

Der er rigtig mange gamere, der investeret i en dyr og flot gamerstol med lys, lyd, vibrationer og alle mulige andre dikkedarer, fordi de ser seje ud og bliver vist på SoMe og andre steder. Men look er ikke det eneste vigtige.

For når først de har fået stolen hjem, opdager de hurtigt, at de faktisk ikke sidder specielt godt i den, men får ondt i ryg og nakke og bliver trætte. Det gør jo ikke spilleoplevelsen specielt behagelig. For oftest bruger gamere lang tid i stolen.

Bruger du ovenikøbet din gamerstol som kontorstol i hjemmekontoret, er den helt gal. For så kan du lægge endnu flere timer oveni, hvor du sidder i din stol. Så derfor skal du udskifte din gamerstol med en ergonomisk kontorstol. Den kan nemlig bruges både som kontorstol i hjemmekontoret og som gamerstol i din fritid.

Ergonomi gør det ikke alene

Men faktisk er det ikke nok, at stolen er ergonomisk. For den traditionelle ergonomiske kontorstol er designet ud fra en idé om, at du skal sidde ret op og ned hele tiden – som om du sad med et kosteskaft i ryggen.

Men gør du det? Særligt når du gamer?

Nej vel.

Derfor skal din gamerstol også gerne understøtte det, der hedder active sitting. Så er stolen nemlig designet, så den kompenserer for, om du lige hænger lidt til den ene side, sidder foroverbøjet i spænding eller måske har sat dig på tværs i stolen med benene over det ene armlæn.

Så vælger du en kontorstol med active sitting-funktioner, har du flere frihedsgrader til at sidde, som du vil, når du snupper et game, et run, et raid eller hvad det nu hedder i det spil, du spiller.

En gamerstol pr. spiller

Vi er ikke ens bygget, vi sidder ikke på samme måde, vi bevæger os ikke lige meget. Derfor skal en god stol kunne tilpasses forskellige behov.

Det er derfor også en god idé at købe en stol pr. person. For har du først fundet lige præcis den måde, din stol skal være indstillet på, så er det brandærgerligt, at din søn eller datter har lånt den og ændret på indstillingerne, så du skal hen at regulere på højden på ryggen, dybden på sædet og så videre igen.

Så altså én stol pr. gamer i familien.

Sådan finder du den kontorstol, der kan erstatte din gamerstol

I skemaet lidt længere nede kan du se specifikationerne for de enkelte stole, som vi har testet herover. Så fat målebåndet og mål:

 • Afstanden fra knæ til hæl – det svarer til sædehøjden
 • Din hoftebredde – det svarer til sædebredden
 • Afstanden fra knæ til øverst på dine balder – det svarer til sædedybden
 • Din ryglængde – det svarer til ryglænshøjden

Derudover skal du have fat i badevægten og sammenligne din vægt med max belastning i skemaet.

I skemaet kan du også se vægten på selve stolen. Det har knap så stor betydning – ud over når stolen skal slæbes ind og samles – for alle stolene har selvsagt hjul. Så når først stolen er samlet, så kan den nemt flyttes rundt. De tungere stole giver dog bedre støtte, når du spiller. Særligt, hvis du får levet dig lige lovlig meget ind i gamet.

Sammenligningsskema

  YoGA 3D Hara Tech Nietzche YoGA Spine Futura 4y YoGa ErgoQuest
Sædehøjde 44-53,5 cm 44-58 cm 45-55 cm 45-54 cm 44,5-51,5 cm
Sædebredde 52 cm 50 cm 49 cm 49,5 cm 52 cm
Sædedybde 42,5-48,5 cm 46 cm 45-48 cm 43,5-49,5 cm 44,5 cm
Ryglænshøjde 58-62,5 cm 111-123 cm 56 cm 117-129 cm 73-80 cm
Max belastning 120 kg 150 kg 120 kg 130 kg 120 kg
Vægt 25 kg 25 kg 18 kg 19 kg 22 kg

 

Sørg for at vælge en stol med høj komfort, der passer til din størrelse og dine behov. Du lever kun én gang – eller … det gør du selvfølgelig ikke, når du er gamer. Her har du jo masser af liv.