Ejerne af den danske spiludvikler Ghost Ship Games, som står bag det internationale hit Deep Rock Galactic, har lavet en million-investering i det danske spilfirma, Game Swing.

Ghost Ship Games har siden 2018 tjent millioner på at sælge spillet Deep Rock Galactic – et samarbejdsspil hvor man spiller nogle hårdkogte dværge der graver efter guld i rummet. Og nu skal det indtjente dværge guld altså ud og gøre gavn i form af investeringer.

Game Swing er en dansk spiludvikler med kontor i hjertet af København og som står bag det skæve dodgeball-spil Stikbold!, der oprindeligt opstod på en game jam, men siden er udkommet på både PC og konsoller. Game Swings næste spil, Oddballers, en omfattende videreudvikling på Stikbold-konceptet med ambitioner om success på det voksende marked for party-games, hvor spil som Fall Guys fra engelske Mediatonic har vist vejen til masserne.

Vi er meget glade og har store forventninger til samarbejdet med Ghost Ship.. Udover kapital så har Ghost Ship opbygget enorm erfaring omkring multiplayer spil og community engagement, som vil hjælpe os til at realisere vores mål om at få OddBallers ud til et bredt publikum”, siger Martin Kai Sommer, direktør for Game Swing.

Ghost Ship Games har selv haft en lignende rejse. Selskabet blev startet af seks veteraner fra den danske spilindustri, som fik en investering fra den svenske spiludvikler Coffee Stain. Ghost Ships første spil, Deep Rock Galactic, blev udgivet i samarbejde med Coffee Stain og har opnået stor international success med mere end 2.5 millioner solgte eksemplarer. Spillet har også vundet en stribe internationale og danske priser, herunder to priser ved den amerikanske prisuddeling SXSW, en BAFTA nominering og Game of the Year ved den danske Spilprisen.

Det føles som den naturlige udvikling for Ghost Ship og den danske spilindustri at følge eksemplerne fra den svenske model, hvor succesfulde spilfirmaer investerer kloge penge i den lokale spilindustri, og der vil vi gerne være med til at gå forrest! Vi har kompetencerne og kapital til at hjælpe andre iværksættere til success, og det sender også et klart signal til investorer uden for industrien om at der er fornuftige investeringer at gøre her.” siger Søren Lundgaard, direktør for Ghost Ship Games.

Game Swing fik i 2019 støtte fra Spilordningen til produktionen af Oddballers og kan nu med den nye investering i ryggen fokusere på at gøre spillet færdigt henimod en lancering i 2022 på både PC og konsoller.

Se reveal trailer til Oddballers her:

Reklame:

 

Annonce: