Astralis kvindehold
Foto: Astralis

I sensommeren 2022 lancerede Astralis sit første rene kvindehold i Counter-Strike. Nu tager den danske organisation, i samarbejde med holdets hovedpartner Netcompany, næste skridt.

I dag lancerer Astralis et hold med 4 danske spillere under ledelse af dansk/norske, herboende Aurora Lyngdal, der har været med fra start og var én af initiativtagerne og holdkaptajn for det første kvindehold i Astralis.  

Holdet
Aurora Lyngdal – “aurora” (27)
Josefine Brohus Hedegaard Jensen – “josefine” (20)
Marie Ellen Toft Sørensen – “marie” (16)
Anja Soelberg –  ”anja” (24)
Marie Kragelund Holm – ”maliTy” (20)
Træner:  Søren ”zibron” Geertsen

Kasper Straube, sportsdirektør i Astralis:
– Det er virkelig en god dag for Astralis og forhåbentlig for dansk kvinde-CS. Organisationen har siden foråret haft tanker om at skabe et dansk kvindehold, og vi er nu et sted, hvor vi kan tage det næste skridt og præsentere det hold, der fra i dag kan kalde sig Astralis-spillere. Vi ønsker at følge den røde tråd, vi har lagt i hele vores CS-organisation med en blanding af etablerede og talentfulde spillere, der kan udvikle sig både personligt og som spillere.

– Holdet er på ingen måde favorit til at vinde titler fra dag 1, men målet er at vi over de kommende år vil udvikle spillere, der kan kæmpe med i verdenstoppen. Nu og her handler det om at arbejde med en gruppe ekstremt dedikerede spillere, der sammen med træneren og resten af organisationen skal bygge på Astralis-kulturen, som handler om meget andet end bare at spille, og vinde kampe.

– Det glæder mig meget at vi fortsat kan bygge op omkring Aurora, der kender vores værdier til bunds og som har været en del af Astralis’ kvindehold siden før vi startede. Derudover er det fantastisk at vi kan arbejde sammen med et selskab som Netcompany i forhold til hele indsatsen på kvindeområdet, og vi sætter virkelig pris på samarbejdet og deres store engagement.

Holdet præsenteres i samarbejde med Danmarks største tech-virksomhed Netcompany, som ud over at være hovedpartner, er den første kommercielle partner i Astralis, der udelukkende er engageret i kvindeholdet. Som en del af partnerskabet vil Astralis og Netcompany følge holdet helt tæt i det, der bliver den første dokumentar nogensinde om et kvindehold i Counter-Strike. Partnerskabet med Netcompany, der bliver hovedpartner for holdet, vil foreløbigt løbe i tre år.

Le Gammeltoft, kommunikationsdirektør i Netcompany:
– Vi glæder os til at være med til at opbygge kvindelige talenter og frem for alt rollemodeller inden for dansk esport og gaming, hvor kvinderne desværre stadig er i undertal. Skal man bryde med det, kræver det først og fremmest, at der er nogle kvinder, som andre kan se op til.

Reklame:

– Og så håber vi med partnerskabet at bidrage til at nuancere hele debatten om skærmtid. For der findes både god og dårlig skærmtid. Esport opbygger sociale fællesskaber og færdigheder, der kan udvikle sig til en karriere – både indenfor og udenfor sportens verden.

– I Netcompany er diversitet ikke bare noget, vi taler om. Vi investerer mange resurser i det. I vores øjne er diversitet nøglen til at opbygge talent. Det gælder både i sport og på arbejdsmarkedet. Vi tror på, at gaming og esport er en god og naturlig måde at vække interessen for teknologi hos unge mennesker – langt mere end hvad der f.eks. er muligt i vores skolesystem. Derfor ser vi også dette, som et initiativ der på den lange bange kan være med til at tiltrække flere kvinder til STEM-fagene, fortæller Le Gammeltoft.

Første opgave for holdet bliver kvalifikationskampe til den største internationale kvinde-turnering, Impact League.

Annonce:

Reklame: