Foto: Astralis

WePlay Academy League er navnet på en ny, international talent-liga i Counter-Strike, lanceret af 8 af de største esportsorganisationer i verden i samarbejde med WePlay Esports.

Én af initiativtagerne bag turneringen er Astralis, som i december 2020 lancerede Astralis Talent med fokus på uddannelse og udvikling af unge, talentfulde spillere på spring til at blive professionelle. Astralis Talent er en del af både den sportslige og forretningsmæssige strategi, der på den lange bane skal styrke et i forvejen stærkt fundament i form af intern sparring, udvikling af spil og spillere og bidrag til fødekæden i form af egne spillere.

Kasper Hvidt, sportsdirektør i Astralis:
– Astralis Talent er skabt med en klar målsætning om at udvikle spillere, der har Astralis-kulturen i blodet og som kan bidrage både både i form af sparring for main-holdene, men også på sigt at kunne træde ind og styrke samme hold.

– Oprettelsen af og deltagelse i WePlay Academy League giver os mulighed for at spille kampe under strukturerede forhold mod nogle af de største internationale modstandere, vores main-hold konkurrerer imod. Det er samtidig en platform for vidensdeling omkring talentudvikling mellem nogle af esportens mest erfarne organisationer, som jeg personligt har store forventninger til.

– Alt vi har gjort siden dag et i Astralis, har været med en målsætning om at udvikle og styrke holdet og organisationen samtidig med at vi skubber til nogle grænser i esporten. Det gør vi så igen, og når vi nu går sammen med nogle af de største organisationer har vi forhåbninger om at vi sammen kan skabe værdi ikke bare til spillere og hold, men til organisationerne og talentudviklingen generelt, forklarer Kasper Hvidt.

For Head of Talent, Dennis Vang, er WePlay Academy League en gave:
– Skal vi for alvor flytte talentudviklingen, skal vi skabe en kultur og en struktur, hvor spillerne ikke presses til at spille kampe konstant og hvor man risikerer at ryge ud, hvis man taber de forkerte kampe. Vi skal skabe en vinderkultur, men vi skal gøre det under forhold, hvor vi kan arbejde med udviklingen af spillerne og holdet under ordnede forhold og uden det konstante pres og stress, der ellers er en tendens til i Counter-Strike.

– Med WePlay Academy League kommer vi til at arbejde med nogle af de dygtigste i verden i en turnering, hvor vi nok vil gå efter at vinde alle kampe, sådan er det i Astralis, men hvor den langsigtede og sunde udvikling af spillerne har førsteprioritet. Og så kommer vi til at spille de fleste af kampene i en arena med tilskuere, hvilket også er rigtig god læring. Som ansvarlig for Counter-Strike talenterne i Astralis kan jeg kun bifalde udviklingen, som forhåbentlig kommer hele scenen til gode, i takt med at vi får en masse læring, konstaterer Dennis Vang.

Reklame:

Turneringen afvikles over 6 events med første event d. 19. juli. Første event afvikles online og herefter er planen at alle turneringens resterende 5 events, inklusiv finale-delen, spilles i Weplay Esports Arena i Kiev.

Deltagende organisationer:
Astralis (DK)
NiP (SE)
NaVi (UKR)
BIG (DE)
Mousesports (INT)
Fnatic (SE)
Virtus.Pro (PL)
Furia (BR)

Turneringsinfo:
100.000 USD præmiepulje
8 hold spiller alle mod alle (online)
Top 3 går direkte i playoffs (LAN i WePlay Esports Arena, Kiev)
Nr 4-7 spiller kvalifikation om sidste playoff plads, nr 8 er elimineret

Sæson 1:
Gruppespil: 19. juli – 1. august
Kvalifikation til playoffs 7.-8. august
Playoffs: 27.-29. august

Annonce:

Reklame: