Bekæmp madspild med Ooni

And, flæskesteg, brunede kartofler, rødkål, medisterpølse, risalamande, laks… Julen er for mange det rene orgie af mad, og traditionerne er mange. Start nye juletraditioner og bekæmp madspild. Tilpas indkøb, hav fokus på madspild og brug rester fra julemaden til at lave hjemmelavet pizza.

Ny undersøgelse fra Ooni viser, at næsten 1 ud af 5 danskere allerede er opmærksomme på, at netop en af fordelene ved hjemmelavet pizza er, at man kan bruge resterne fra køleskabet . I madspilds regi er hjemmelavet pizza derfor en oplagt ny ret på madplanen i juledagene. Og alle elsker pizza – selv de mest kræsne sjæle.

Der er øget fokus på madspild, drevet af både det generelle øgede klimafokus, men også stigende energi og-dagligvare priser. Det har bidraget til, at man søger opskrifter og guides til, hvordan man skaber dejlig, velsmagende mad ud af det, der allerede er i køleskabet.

En ny YouGov undersøgelse på vegne af Ooni – kendt for pizzaovne til udendørs brug – viser, at 1 ud af 10 danskere spiser pizza i juledagene. En overset ret i juledagene, som kan bidrage til at mindske madspild, have fokus på pengepungen, tilgodese de kræsne sjæle og komme den oftest ensformige julemad lidt til livs.

YouGov undersøgelsen viser at:
• 18 % af os mener, at en af fordelene ved at lave netop hjemmelavet pizza er, at vi kan bruge rester fra køleskabet.
• 32% svarer, at en af fordelene ved hjemmelavet pizza er, at det er billigere
• 46% mener desuden, at det er et plus, at man selv kan bestemme, hvad der skal på pizzaen.

Pizzaovn fra Ooni

Vær kreativ med de fem grundsmage når du laver hjemmelavet pizza
Hjemmelavet pizza kan laves med stort set alt, du har til overs. En god ide er at være opmærksom på de 5 grundsmage, så er man godt på vej når der gås i køkkenet uden en egentlig opskrift.

Få fokus på madspild og slip kreativiteten løs. Inspiration til opskrifter på pizzadej finder du her!

Inspiration til madspilds-julepizza fra Influencer og Ooni ambassadør Steffen Dyrup Povelsen
Influencer og Ooni ambassadør Steffen Dyrup Povelsen (@spovelsen), deler her sine overvejelser ang. pizza toppings med overskudsjulemad, og udtaler:

”De fleste kødrester fra jul fungerer faktisk fint på en pizza, de er nemlig ret fede. Den syrlige og bitre tomatsovs opvejer det hele lidt, og har man overskudskål, appelsin, nødder og lignende, kan de perfekt toppes på pizzaen efterfølgende.

Forslag 1: Andepizza på Margherita bund, toppet med kål (salat), ristede nødder og/eller olivenolie
Forslag 2: Jule kartoffelpizza på hvid bund med mozzarella (kan også været med tomat) kogte kartofler fra dagen før, lidt tyndskåret flæskesteg, toppet fint hakket flæskesvær”