LEGO Mandesiden

Her på Mandesiden er vi vilde med fede gadgets og sejt grej. Og de ultimative klassikere, som du aldrig går galt i byen med, står der LEGO på. Men hvilke LEGO byggesæt er de fedeste i 2022? Det er et stort spørgsmål, men bare rolig – vi har fundet dem!

LEGO er fedt, uanset om vi snakker de helt små byggesæt til 100 kr. eller de kæmpestore sæt til flere tusinde kroner. Men der er selvfølgelig ingen tvivl om, at de store sæt kan noget helt særligt.

Både i forhold til tiden det tager at bygge, hvilket jo altid er en stor del af det fede ved LEGO, men også efterfølgende er det ret cool at have noget stort stående på hylden. Men der findes temmelig mange store byggesæt, så hvad skal du ud og have fat i, som rykker i 2022? Det har vi fundet ud af for dig, og du kan se nærmere på de to sejeste sæt herunder.

Stor kranvogn – 2.017 dele
LEGO Stor kranvogn

Vi er stensikre på, at den her kranvogn vil være et hit under juletræet denne jul. Især hvis modtageren er en knægt (stor eller lille) med hang til store maskiner og motorer. Her får du nemlig en 58 cm lang heavy-duty tow truck, som byder på hele 2.017 forskellige dele, der skal samles.

Det særligt fede ved LEGO Technic er jo selvfølgelig de bevægelige dele, som den her kranvogn har masser af. Her er roterende kranarm, spil til optræk og udtagelige støtteben. Plus at du får tre pneumatiske funktioner, som altså fungerer på samme måde som i en rigtig kranvogn.

Endnu en fed feature er motorhjelmen, der kan åbnes, så du kan nyde synet af den sekscylindrede rækkemotor med bevægelige stempler. Super lækkert lavet. Ligesom resten af kranvognen, som er udsmykket i fede farver, der tiltrækker sig masser af opmærksomhed, når den skal udstilles hjemme i stuen, på børneværelset eller måske på kontoret?

Hvad koster sådan en kæmpe LEGO kranvogn så? Den koster 1.399 kr. i vejledende udsalgspris hos LEGO. SE HER!

Black Panther – 2.961 dele

Byggesæt nummer to i den her artikel er for alle hardcore fans af Marvel Avengers. Det måske mest gennemført byggesæt nogensinde er det her, LEGO Marvel Black Panther. Det nævnes af flere som et kommende samlerobjekt, så måske du skal være hurtig, hvis du vil have fingrene i det.

Figuren forestiller Black Panthers hoved, bryst og hænder i tæt på naturlig størrelse på hele 46 cm i højden og 39 cm i bredden. Hænderne, der kan tages af hovedmodellen, laver den ikoniske Wakanda Forever-hilsen. Ikonisk er også halskæden, som sammen med de lilla, blå og sorte farver giver figuren sit karakteristiske Black Panther-look.

Den store figur står på en robust udstillingsstand med flot logoplade, så ingen kan være i tvivl om, hvad vi har med at gøre. Og ønsker du at justere på udseendet, kan alle fingrene på hænderne faktisk justeres individuelt. En rigtig lækker detalje.

Om Black Panther-figuren skal være en gave til voksne eller børn, er helt op til dig. Men vi er oppe i en liga, hvor mindre børn skal have en hjælpende hånd til projektet. Men det er jo hele idéen med de her store byggesæt – der er garanti for masser af timers byggeri sammen derhjemme.

Prisen er naturligvis i den høje ende, hvilket er helt naturligt for sådan et kæmpe sæt med knap 3.000 dele. Men vi er slet ikke i tvivl om, at ligger den her kasse under juletræet i år, vil I får den bedste juleaften nogensinde.

Black Panther koster 2.699 kr. i vejledende udsalgspris hos LEGO. SE HER!