HiFi Klubben

Mens flere virksomheder prioriterer webshop over fysisk butik, går HiFi Klubben den modsatte vej. Med åbning af stort demorum øges fokus på kundeoplevelsen og samspillet mellem butik og webshop.

HiFi Klubben har netop åbnet et stort nyt showroom i Aalborg City Syd, der markerer et kursskifte hos HiFi-specialisterne.

– Vi vil gerne gøre vores butikker mere tilgængelige for kunderne og vise, hvordan det kan se ud hjemme i stuen. Derfor vil vi i fremtiden åbne demorum eller showrooms i stedet for klassiske butikker, siger Christoffer Arensbach, der er CEO hos HiFi Klubben.

Den nye kurs betyder blandt andet, at vejledning og demonstration af udstyret i endnu højere grad er i højsædet.

– Vi har indrettet forskellige miljøer i vores demorum, der ligner det, kunderne har derhjemme. Det giver dem en bedre mulighed for at finde ud af, hvordan udstyret vil fungere i deres hjem, siger Christoffer Arensbach.

HiFi Klubben

Samspil mellem butik og webshop er nøglen til succes

HiFi Klubben forventer, at den nye butiksform flytter flere bestillinger fra den fysiske butik til deres webshop.

Reklame:

– Vi oplever allerede, at en stor del af handlen og rådgivningen er flyttet over på vores webshop. Derfor er det planen, at butikkerne i højere grad er det sted, hvor man kan prøve forskelligt udstyr og få rådgivning af vores sælgere, mens det endelige køb oftest vil foregå hjemme ved computeren, siger Christoffer Arensbach.

Flere butikker bør overveje en model, hvor showroom og webshop hænger sammen. Det mener lektor Gitte Damgaard fra Aarhus Erhvervsakademi, der står bag et forskningsprojekt om fysiske butikkers fremtid.

– Køb af for eksempel HiFi-udstyr er ofte en større investering, hvor forbrugeren gerne vil teste, lytte, røre og se udstyret før køb. Derfor kan en webshop eller en fysisk butik ikke stå alene. Vi kommer til at se flere koncepter, hvor forbrugeren får rådgivning og vejledning i et showroom, men derefter går hjem, overvejer købet og foretager det endelig køb online. Især når det gælder varer med en høj værdi, siger Gitte Damgaard.

Placering af showroom er ikke et tilfælde

HiFi Klubben har allerede åbnet det første store demorum i Malmø og mindre versioner i Viborg og Hillerød. Det er dog ingen tilfældighed, at Aalborg får det første store danske showroom, hvor tankegangen er ført helt ud.

– Aalborg er en by med et stort opland og masser af mennesker, der er interesserede i fed lyd. Med den nye placering håber jeg, at flere nysgerrige aalborgensere vil komme ind og opleve, hvordan musik kan give gåsehud, siger Christoffer Arensbach.

Annonce:

Reklame: