nina nielsen fitness mandesiden

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af N I N Λ (@nina__nielsen) den


Og nej players, her snakker jeg ikke om præstationsevnen i soveværelset…

Kreatin blev tilgængeligt i begyndelsen af 1990’erne og blev hurtigt et af de mest solgte sportsnæringsprodukter. I dag findes der adskillige kreatin-produkter, til trods for at størstedelen af forskningen viser, at de positive resultater er forbundet med kreatinmonohydrat.

Kreatinmonohydrat er den normale, originale kreatin, som mennesker har brugt i årtier. Kreatin er et stof, som produceres naturligt i kroppen, primært i leveren, nyrerne og bugspytkirtlen, og derefter udskilles det dagligt via urinen.

Indholdet af kreatin kan variere meget fra person til person, men ligger i gennemsnit på 1-2 gram dagligt, og ca. 95 % af vores kreatin befinder sig i skeletmusklerne. Vi kan også optage kreatin via kosten, fra kød og fisk.

Kreatin har en stor indflydelse på vores evne til at udføre kort intensivt arbejde. Adskillige studier har påvist, at forøget indtag af kreatin kan være med til at øge intensiteten i forskellige træningsformer, som f.eks. eksplosionsevnen ved sprint, hop og styrketræning. Derudover har det vist sig, at kunne øge styrke og muskeludholdenhed, forbedre muskelstyrken og restitution af muskelømhed.

Læs mere om fitness her!

Et andet studie har påvist, at kreatin kan hjælpe mennesker med knoglebrud og idrætsskader. Ved genoptræning oplevede man, at dem som fik kreatin havde en muskeltilvækst på helt op til fyrre procent i forhold til dem, som ikke fik kreatin. Andre studier mener dog, at det er placebo. Ved bedre forståelse af egenskaberne ved tilskud af kreatin, skal vi sætte os ind i spaltning af ATP, men det bliver nok lidt for nørdet og tørt.

Reklame:

Jeg vil lade overskriften stå uden yderligere konklusion om dette supplement…

Du kan læse mere om kreatin her.

Se mere til vores fitness-blogger, Nina Nielsen, på linket HER!

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af N I N Λ (@nina__nielsen) den

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af N I N Λ (@nina__nielsen) den

Annonce:

Reklame: