‘Boba Fett’ skuespilleren, Temuera Morrison, har bekræftet, at Disney har ændret navnet på et ikonisk ‘Star Wars’-fartøj.

Boba Fetts ikoniske rumfartøj, Slave 1, har fået sig et nyt navn, fordi selskabet som ejer rettighederne til Star Wars, nemlig Disney, frygter, at det gamle navn kunne misforståes som racistisk. Det skriver Dagens.dk.

Ændringen kom blot få måneder inden premieren på den nye Star Wars serie, The Book of Boba Fett, og mange mente dengang, at ændringen kom for at undgå eventuelle racismeanklager på grund af navnets umiddelbare sammenhæng med slaveriet i USA.

I juni sidste år bekræftede den danske legetøjsgigant Lego, at de var blevet bedt af Disney om at droppe navnet ‘Slave 1’ på alt Boba Fett lego, og nu skriver Unilad, at hovedrollen i den nye DisneyPlus-serie, Temuera Morrison, har bekræftet navneændringen.

I et interview med The Wrap har skuespilleren således udtalt: “Jeg tror, vi kalder det ‘The Firespray’, jeg tror, jeg har nævnt det i et par episoder… Det er et geværskib nu. Det er det, vi kaldet det. Firespray geværskib,” da han blev spurgt, om han kunne bekræfte navneændringen.

Valget om at ændre navnet har siden offentliggørelsen mødt stor kritik fra mange fans, og de tidligere Boba Fett skuespillere, Daniel Logan og Mark Anthony, har taget del i utilfredsheden.

Annonce:

Reklame: