Foto: Kastrup Gulve
Foto: Kastrup Gulve

Maja Mittag Clausen er direktør for en usædvanlig håndværksvirksomhed. Kastrup Gulve servicerer et kræsent kundesegment med håndværk i feinschmecker-klassen. Hun driver forretningen efter den overbevisning, at det er ok at vælge fra. Og selv lykkes hun med at arbejde på deltid for at kunne være der for sine børn på to, fire, seks og otte år.

”Kastrup Gulve skal ikke vokse, vi skal koncentrere os om det, vi er dygtige til. Vi skal levere gulvhåndværk fra allerøverste hylde til et segment, der værdsætter os. Selv går jeg benhårdt efter kun at arbejde fire timer om dagen, mens mine børn er små. Man skal turde vælge fra. Så enkelt er det.”

Maja Mittag Clausen taler med overbevisning og siddende ved bordet i Kastrup Gulves snorlige showroom, der ligger i et sidehus til den idylliske gård, som udgør firmaets hovedsæde. Stedet er Kildebrønde Landevej i Greve – firmaet har på flere måder flyttet sig langt fra sit oprindelige udgangspunkt i Kastrup.

Maja er direktør i det, der i dag er en højt specialiseret håndværksvirksomhed, som bogstavelig talt gør sig i bonede gulve på slotte, i liebhaverboliger og i store firmadomiciler.

Signaturproduktet er sildebensparket, en krævende gulvløsning, hvor resultatet i høj grad afhænger af den håndværksmæssige kunnen.

Fra klassisk gulvservice til eksklusivt brand indenfor gulvhåndværk

Majas mand er også en del af firmaet, og hverdagene foregår i højt tempo for familien, men samtidig er der fokus på familiens børn på to, fire, seks og otte år. For at skabe tid til børnene er kontortiden for Maja Mittag Clausens del skåret ned til et minimum. Hun siger:

”Der er ekstremt lidt spildtid, når jeg er på kontoret. Jeg har skabt en struktur, hvor jeg kan uddelegere. Det er først og fremmest muligt, fordi vi tør sige nej tak til opgaver, som bare ikke passer til os. Det er ikke et problem at have mange børn og være virksomhedsleder, men man skal kunne vælge det rigtige fra.”

Reklame:

Foto: Kastrup Gulve

De første mange år af sin levetid adskilte Kastrup Gulve sig ikke fra mange andre firmaer med speciale i gulvslibning og oliebehandling. Firmaets forvandling til et eksklusivt brand indenfor gulve begyndte, da Majas mand, Morten Clausen, overtog firmaet efter sin far.

”Da Morten overtog Kastrup Gulve, var det faktisk lidt for sjov. Han ville prøve det af i nogle måneder. Men branchen fangede også min interesse, fordi der i dén grad manglede innovation og nytænkning,” siger Maja Mittag Clausen.

Med en fortid i advokatbranchen havde hun blik for forventningerne i et lidt kræsent segment. Hun gik efter at få advokatkontorer ind som kunder og blandede sig i firmaets drift med sine egne idéer om, hvilken service et gulvfirma kan levere. Idéerne har hun hele tiden fastholdt:

”Vi må aldrig slippe fokus på at levere det helt unikke gulvhåndværk til dem, der værdsætter det. Så skal de nok anbefale os videre. Jeg forstår kunder, som vil have, at alting bare skal fungere. Så vores medarbejdere kommer ikke bare til tiden og gør arbejdet godt, de skal også kunne være kundens rådgivere og være specialister i alt omkring gulve.”

Kastrup på Østerbro

At det ikke er helt gennemsnitlige håndværkere, der finder til Kastrup Gulve, vidner den senest ansatte medarbejder om. FORNAVN havde kun været få uger i Danmark efter at have arbejdet i Australien nogle år. Han søgte til Kastrup Gulve som sit førstevalg – og blev med det samme ansat.

Som Maja Mittag Clausen bemærker, har håndværkere med et perfektionistisk gen ikke altid nemt ved at finde steder, hvor de kan komme til deres ret. Men det gør de hos Kastrup Gulve.

Selvom målsætningen ikke er, at Kastrup Gulve skal blive større, har firmaet for nylig indviet endnu et showroom på Jagtvej på Østerbro. Det handler om at kunne tilbyde endnu bedre service:

”Vores kunder vil hellere besøge os på Østerbro, og dem vil vi gerne vise fleksibilitet overfor. Vi har valgt, at vi ikke længere ligger i Kastrup, men vi er stadig Kastrup Gulve – og nu kan man så også finde os på Jagtvej. Vi er måske også mere et firma af udkørende specialister end en gammeldags håndværksvirksomhed. Og det passer godt, at vi kan vise vores håndværkeres kunnen frem i showrooms.”

Der ligger sildebensparket fra Kastrup Gulve på slotte, herregårde, i eksklusive herskabslejligheder og i firmadomiciler. Men en anden specialitet for virksomheden er at pleje og vedligeholdelse gulvene hos blandt andet Finanstilsynet, ISS, Gorissen Federspiel, Plesner og Saxo Bank.


”Et gulv kan holde sig smukt og beholde sin finish i flere år, når man plejer det rigtigt. Det er også en del af vores speciale, hvordan man olierer og bevarer et gulv, så det i princippet kan blive liggende i 100 år,” siger Maja Mittag Clausen.

Annonce:

Reklame: