Halvårsregnskab: Astralis fortsætter vækst – fordobler omsætning

Astralis A/S har netop udsendt regnskab for første halvår 2021. Trods fortsatte effekter af pandemien i perioden viser halvårsregnskabet en fortsat og markant stigning i omsætningen og et forbedret driftsresultat for selskabet, som fastholder forventningerne til helåret.

Hovedpunkter fra halvårsregnskabet:

  • Den samlede omsætning for 1. halvår 2021 var 39,2 mio. Kr., en stigning på 92 % i forhold til samme periode I 2020.
  • EBITDA i 1. halvår 2020 var -3,7 mio. Kr. En forbedring på 8,0 mio. Kr.
  • Resultatet blev -12,6 mio. Kr., en forbedring på 17,5 mio. Kr.

Astralis A/S fastholder forventningerne til årsresultatet med en forventet omsætning mellem 70 og 80 mio. Kr. Og en EBITDA mellem -5 og 10 mio.

Anders Hørsholt, CEO Astralis A/S:

– Trods fortsatte negative effekter af pandemien på både annoncørmarkedet og indenfor live-events, formåede vi i første halvår at fastholde den positive udvikling i selskabet med en fordobling af omsætningen og et fortsat forbedret driftsresultat.

– Ud over udviklingen i omsætning og driftsresultat er der flere positive ting at fæstne sig ved:

– Med åbningen af Astralis Nexus har vi taget det første skridt mod at etablere os selv i det bredere gaming-marked, vi har i en svær periode for annoncørmarkedet fastholdt og forlænget en række kommercielle partnerskaber og samtidig indgået nye aftaler, herunder en ny hovedsponsoraftale som blev lukket efter lukningen af halvåret, og så noterer vi os at vores franchise slot i LEC af markedet er blevet prissat til en værdi af 26.5 millioner Euro, hvilket er over 20 millioner Euro over den bogførte værdi på 5,9 millioner Euro.

– Udviklingen i værdien af franchise-rettigheder i de største ligaer bekræfter os i vores strategi på området. Ud over vores franchise slot i LEC, der er den største turnering i League of Legends, ejer vi liga-rettigheder i Counter-Strike, hvor vi er ud over vores medejerskab af Pro League, har liga-rettigheder i både Pro League og i BLAST. Disse rettigheder er endnu ikke handlet i markedet.

Reklame:

– Mindskede effekter af pandemien vil gradvist forbedre vores muligheder på nøgleområder af vores forretning, men vi forventer ikke markante effekter i halvår. Det til trods ser vi en fortsat positiv udvikling af vores forretning og vi fastholder forventningerne til årets resultat.

Annonce:

Reklame: