Copenhagen Light Festival - Polestar
Foto: Mads Dreier

Lyskunst og elektrisk mobilitet møder nordiske traditioner for lysdesign, når det nye performance elbilsmærke Polestar i samarbejde med Copenhagen Light Festival fra den 10. februar inviterer danskerne på tur gennem København i en Polestar 2. Bookingerne blev revet væk i første omgang, men nu er det muligt at booke endnu flere ture.

Lysfestivalen Copenhagen Light Festival, der løber indtil 27. februar, byder på 50 nye lysværker og kunstinstallationer fordelt over hele København og giver besøgende mulighed for kvit og frit at låne en af de nye performance-biler fra Polestar. Med en nøje planlagt rute, der sikrer, at man kommer forbi de mange imponerende lysværker, kan man i eget tempo og på egen hånd selv køre mod lyset i vintermørket.

Det er første gang, at den populære lysfestival indgår samarbejde med en bilpartner, og her er valget faldet på Polestar grundet bilbrandets bæredygtige DNA og arbejde med avanceret lysteknologi. En specialteknologi, der er udviklet i Skandinavien og tilpasset de mange mørke nætter i Norden, og som derfor går hånd i hånd med festivalens fokus på nordisk design og danske lystraditioner:

“Vi ønskede at udbygge de populære gå- og cykelruter med et alternativ til vores mange besøgende. Med bæredygtighed, grøn mobilitet og skandinavisk design og kreativitet som vigtige hjørnesten i afviklingen af vores festival, er Polestar en rigtigt meningsfuld bilpartner ” siger Jesper Kongshaug, der er bestyrelsesformand for Copenhagen Light Festival.

Copenhagen Light Festival - Polestar

Polestars navn er nordisk ledestjerne
Polestars skandinaviske ophav og mere bæredygtige visioner stammer fra andet end nordisk lysteknologi og den geografiske placering af hovedkontoret i Sverige. De nordiske traditioner og elementer har fra starten været en integreret del af Polestar, hvis navn i sig selv refererer til Nordstjernen. På svensk kaldes Nordstjernen for Polstjärnan svarende til ‘polstjernen’ på dansk, og navnet blev valgt ud fra ambitionen om at repræsentere og udvide det Volvo-ejede brands progressive performance-biler.

Om samarbejdet kunne Henrik Bang, adm. direktør for Polestar i Danmark, ikke være mere tilfreds:

“Hos Polestar er en central del af vores vision at gøre op med den konventionelle bilbranche og konstant tænke ud af boksen. Med vores rødder inden for design, kreativitet og innovativ teknologi var Light Festival en oplagt samarbejdspartner, og vi ser frem til at tilbyde endnu flere danskere en anderledes mulighed for at opleve den populære lysfestival og de mange lysværker fra en dejlig varm Polestar 2.”

Guidet tur gennem Københavns storslåede lysværker
Ruten er 21 km lang og tager ca. 50-60 minutter, hvor man både når at opleve lysværker i Indre By, men også på Amager og i Ørestaden. Oplevelsen starter og slutter hos Polestar Space i Indre By, hvor en af Polestars specialister giver en introduktion til bilen og den planlagte rute, der ligger klar i bilens indbyggede navigationssystem.

Det er muligt at downloade Copenhagen Light Festival-app’en, hvor ledsagere har mulighed for at få mere information omkring værkerne langs ruten.

Polestar-turen er gratis, og det er muligt at tage op til fire personer med. Turen kan bookes her.

Annonce: