Som bilejer er det ikke småting, du skal have styr på. Det er ikke helt så enkelt bare at købe en bil og så køre derudad. For der er mange ting, der skal være helt i orden.

Nogle ting er sågar lovpligtige, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at have styr på det. Og en af de ting, som faktisk er meget vigtige for dig at have styr på, er dine dæk. For selvom der er masser af mekanik, som skal spille godt sammen i bilen, så er denne mere umiddelbar del stadig en af de vigtige.

Tjek dækkene regelmæssigt

Dine dæk spiller en vigtig rolle for din bil. Det er derfor også ganske naturligt, at det er noget, du skal sørge for at tjekke op på indimellem. Men der er faktisk også god grund til at gøre det til en vane. Det kan nemt betale sig at tjekke dine dæk mere regelmæssigt.

Noget af det vigtigste, du skal tjekke, er selvfølgelig, hvor slidte de er. Derfor skal du holde øje med deres dækmønster. Det hjælper dig nemlig med at afgøre, hvornår det er på tide at skifte dem ud.

Der findes et lovkrav, der lyder på 1,6 mm. på dækmønstret, men dette er altså det absolutte minimum. Det kan være en god idé at skifte dækkene ud tidligere.

Når du tjekker dine dæk, så kan det også nemt være, at du opdager, at de ikke er lige slidte. Dette er for mange en detalje, der er nem at overse. Men det kan faktisk vidne om, at der er en fejl med fjedringen og derved dækjustering. Derfor kan det altså i dette tilfælde være en god idé at tage din bil på værksted.

Endelig skader det heller ikke at tjekke dæktrykket indimellem og justere det, for så kører du bare bedre.