Christina Nielsen Porsche

Den tidligere dobbelte IMSA-mester og Sebring-vinder Christina Nielsen er igen at finde på startgridden, når 24-timersløbet på Daytona flages grønt den 30. januar.

Det er præcis ét år siden, at Christina Nielsen måtte forlade en brændende Lamborghini Huracán GT3 efter et udfordrende 24-timersløb på Daytona International Speedway i Florida. Nu er den danske racerkører og dobbelte IMSA-mester klar til et nyt forsøg i den amerikanske klassiker, når hun sammen med Porsche-teamet Team Hardpoint EBM stiller op i en Porsche 911 GT3 R.

– Jeg er enormt glad for at være tilbage i IMSA-mesterskabet og deltage i sæsonpremieren, som er et af kalenderens absolutte højdepunkter. 24-timersløbet på Daytona er en fed måde at sparke året i gang på, og jeg glæder mig til at køre den seneste version af Porsche 911 GT3 R. Det bliver mit ottende forsøg på at vinde Rolex-uret i GTD-klassen, så jeg kender efterhånden turen rundt på banen temmelig godt. Daytona-løbet har gennem årene været et af de IMSA-løb, hvor det ikke helt har fungeret for mig over de 24 timer, så jeg er mere end nogensinde sulten efter podiet, lyder det fra Christina Nielsen.

Christina Nielsen kørte i 2018 en fuld sæson for Wright Motorsports i en Porsche 911 GT3 R, men denne gang teamer hun op med den tidligere IMSA-mester og Porsche-fabrikskører Earl Bamber, som har skabt Team Hardpoint EBM i samarbejde med amerikaneren Rob Ferriol. De to får således selskab af Christina Nielsen samt en anden velkendt kvindelig racerkører, britiske Katherine Legge – og firkløveret har klart sigte efter en klassesejr i Daytona-løbet.

– Jeg er beæret over at have fået muligheden for endnu et forsøg på Daytona sammen med Team Hardpoint EBM og partnerne Richard Mille og VB Enviro Care, som deler vores ønske om at vise diversitet i en af de få sportsgrene, hvor kvinder og mænd kæmper på lige vilkår, forklarer Christina Nielsen.

Nielsen, Legge, Bamber og Ferriol tager hul på forberedelserne den kommende weekend, også kaldet ‘Roar Before The Rolex 24’, hvor de forskellige teams traditionelt får mulighed for at teste biler og mandskab. Som noget byder forberedelsesweekenden også på den officielle kvalifikation til 24-timersløbet, som flages endeligt grønt lørdag den 30. januar klokken 15.40 lokal tid (21.40 dansk tid).

Annonce:

Reklame: