solgt.com

Skal du skifte bilen ud eller købe en ny, er der mange overvejelser at gøre sig.

Det kan være svært at navigere rundt i markedet, og har man ikke helt styr på biler, er det også svært at vide, hvad ens egen bil er værd, og der kan man hurtigt blive snydt af en forhandler, der typisk giver en meget lav bilvurdering af dine gamle bil, når de tager den i bytte. Derfor vil vi i denne artikel give dig et par gode råd med på vejen, så du står med bedst mulige udgangspunkt, når du skal finde den rigtige bil for dig.

Forsøg altid at sælge din bil privat

Der er mange penge at hente hvis du sætter dig lidt ind i værdien af din bil, for typisk så vil bilhandleren byde dig for lidt for dig gamle bil, så han er sikker på at tjene lidt og/eller i hvert fald ikke tabe penge. Det kan være svært for en bilhandler at se alle fejl og mangler ved blot at kigge på overfladen af bilen, og derfor giver de typisk ikke den bedste pris i bytte.

Så hvis du kan overskue det, er der helt sikkert noget at hente hvis du sælger privat.

Få finansieringstilbud igennem din bank

Det kan virke hurtigt og nemt blot at skrive under på et finansieringstilbud nede ved bilforhandleren, og typisk så tilbyder de også de laveste renter. Alligevel bør du altid indhente et tilbud i banken, som du kan bruge som forhandling ift. stiftelsesomkostninger eller rente, for ofte vil de gerne matche tilbuddet så godt som muligt. Bilhandleren tjener nemlig også penge ved at sende dig videre til et finansieringsselskab, og derfor ønsker de ikke blot at sælge dig en bil, men også at finansiere den igennem deres samarbejdspartner.

Spar penge ved at købe en brugt bil

Det er lækkert at købe en ny bil, men det er også klart det dyreste. De første 10.000 km er klart de dyreste, og det er i den tid bilen taber allermest værdi. Derfor kan du spare mange penge ved at købe en mindre brugt bil – f.eks. mellem 10.000 og 20.000 km, og samtidig får du en praktisk talt ny bil, men sparer altså de dyre kilometer.
Hvis pengene ikke er et problem, og du ønsker garantien så længe som muligt, så er det selvfølgelig bedst at vælge en ny bil, og så kan du også sammensætte udstyrspakken præcist som du selv ønsker den.