Samsung har udviklet en jeansklædt robot-numse, som gentagne gange sætter sig på mobiler for at teste, om de kan holde til virkelighedens pres.
Hos Samsung i Suwon, Sydkorea, går man usædvanligt grundigt til værks, når smartphones skal kvalitetstestes. En af de mest opsigtsvækkende metoder involverer en robotnumse iført cowboybukser, som simulerer gentagne tryk fra en person, der sætter sig på en mobil.
Den særlige test er blot én af mange prøver, som mobiler skal igennem i Samsungs Mobile Quality Test Lab. Her bliver telefonerne udsat for situationer, der skal efterligne virkeligheden. Det omfatter alt fra temperaturudsving til tab, og i det her tilfælde – utilsigtet tryk fra baglommer.
Robot-numsen bruges til at afgøre, om telefoner kan holde til dagligdagens slid, herunder det uheldige øjeblik, hvor man glemmer, at mobilen ligger i baglommen og sætter sig ned.
Mobiler skal kunne tåle hverdagens pres
Testen viser ifølge Samsung, hvor vigtigt det er, at en smartphone kan overleve realistiske situationer. Målet er at levere produkter, der holder længere og ikke går i stykker ved almindelig brug.
“Det lyder måske skørt, men vores testmetoder skal afspejle, hvad folk faktisk udsætter deres telefoner for i virkeligheden,” fortæller en talsmand fra Samsung til flere techmedier.
Samsung bruger også testdukker, lyd- og tryksimuleringer og temperaturkamre for at sikre høj holdbarhed. Før en telefon kommer på markedet, skal den kunne overleve en række hårde tests.
Derfor er robot-numsen vigtig for kvaliteten
Selvom robot-numsen måske vækker grin, understreger den Samsungs fokus på detaljer. Hvis mobilen ikke klarer testen, ryger den ikke ud i butikkerne.
Samsung er ikke alene om at lave ekstreme tests. Apple og flere kinesiske producenter benytter også kreative metoder for at sikre deres telefoners levetid. Forskellen er bare, at det ikke altid sker med cowboybukser.