Apollo Bagels-shop popper op i Nyhavn med surdejsbagels og laks – og køen kan blive lang.
New Yorks mest omtalte bagel-shop, Apollo Bagels, åbner en midlertidig butik i København.
Det sker i samarbejde med den danske kok Frederik Bille Brahe og varer kun i 72 timer fra den 30. maj til 1. juni.
Apollo Bagels er kendt for sine lange køer i New Yorks gader og har hurtigt opnået kultstatus. Med fire butikker på halvandet år og omtale i The New York Times er konceptet blevet et af verdens mest populære food-brands.
Nu lander det midlertidigt i Danmark – nærmere bestemt hos Brahes egen café Apollo i Nyhavn.
Fra West Village til Nyhavn med bagels og danske råvarer
Bag konceptet står Joey Scalabrino, som i 2013 besøgte København og blev inspireret af den danske surdejskultur.
Han vendte hjem og brugte erfaringerne til at udvikle sin helt egen bagelopskrift baseret på lang fermentering, høj hydrering og vild gærkultur.
“Mit besøg i København ændrede hele min tankegang omkring mad,” fortæller Joey Scalabrino.
Apollo Bagels bryder med de klassiske amerikanske traditioner og serverer deres bagels åbne – med topping som på dansk smørrebrød.
Under pop-up’en i København vil gæsterne kunne smage klassiske varianter med laks og tomat samt nye versioner med danske sæsonråvarer som jordbær og asparges.
Frederik Bille Brahe fik én bagel – og endte med otte
Frederik Bille Brahe blev så begejstret, da han besøgte Apollo Bagels i New York, at han bestilte otte bagels, selvom han kun havde tænkt sig at købe én.
“Det første jeg gjorde, da jeg landede i New York, var at tage en taxa direkte til Apollo Bagels i West Village,” fortæller Brahe.
Det er Tipster, som står bag arrangementet, og stifter Simon Evers kalder det en ære at præsentere brandet i Danmark. Eventet finder sted i Apollo Bar i Nyhavn, og alt tyder på, at køen bliver mindst lige så lang som i New York.