Reklame:

Danish Game Awards vender tilbage – nu hos Gamebox Festival i Herning

Awardshowet, der hylder Danmarks dynamiske og innovative videospilindustri, genopstår på Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning.

Annonce:

Festivalen finder sted 19.-21. april 2024, og prisuddelingen, der har den kendte skuespiller Pilou Asbæk som vært, løber af stablen om aftenen 20. april.
  
Kreative og tekniske bedrifter inden for spiludvikling og -design fejres, når Danish Game Awards efter fire års fravær i næste måned vender tilbage i forbindelse med Gamebox Festival. Awardshowet er en unik lejlighed for spiludviklere, spilforskere, mediepersonligheder og gamingentusiaster til at samles og fejre de bedste spil i branchen.
 
Manden bag eventet, Thomas Bense, CEO og stifter, Pixel.tv, glæder sig og understreger vigtigheden af, at den hjemlige videospilindustri nu igen kan samles om Danish Game Awards.
 
“Der er tale om en fejring af aktørerne i den danske gaming- og spilindustri, og jeg er enormt glad for, at showet nu genopstår, for det er vigtigt, at vi hylder dem, der gør en ekstra indsats – og da både en professionel jury og publikumsstemmer er med til at afgøre, hvem priserne går til, er der tale om et stort skulderklap og en anerkendelse af, at man gør det godt. Derudover er det vigtigt, at spiluniverset får noget god omtale”, fastslår Thomas Bense, der finder det helt oplagt, at Danish Game Awards anno 2024 udspiller sig på Gamebox Festival:
 
“Danish Game Awards og Herning er et rigtig godt match, da byen i kraft af Gamebox Festival allerede har et stort fokus på gaming – festivalen samler gaming-influencere, spiludviklere og en masse andre, der arbejder i branchen.
 
Også hos Gamebox Festival betragtes koblingen som fuldstændig naturlig, og begejstringen over at skulle huse det toneangivende awardshow er derfor stor.
 
“På Gamebox Festival favner vi såvel etablerede virksomheder og personligheder som fremtidens aktører inden for spilindustrien, og derfor falder Danish Game Awards helt i tråd med Gamebox Festival”, lyder det fra Nikolaj Pagh, projektleder, Gamebox Festival.


Kendt dansk skuespiller indtager værtsrollen

Vært for Danish Game Awards bliver den danske, internationalt berømmede skuespiller Pilou Asbæk, hvilket ingenlunde er tilfældigt.
 
“Det er mega-optur, at Pilou er vært – han var en absolut nummer et på min ønskeliste. Han er for det første spilentusiast og har derfor stor passion for gaming, og for det andet medvirker han i rigtig mange film og serier, der har en høj stjerne hos folk med interesse i gaming”, konstaterer Thomas Bense.
 
Som eksempler fremhæver han titler som ‘Game of Thrones’, ‘Aquaman’, ‘Lucy’, ‘Ghost in the Shell’, ‘Uncharted’ og ‘Super Mario’.
 
For Pilou Asbæk selv var der da heller ikke skyggen af tvivl, da han blev spurgt, om han ville være vært for awardshowet:
 
“Der er tre ting, jeg elsker – min familie, mit arbejde og at game. Og ikke nødvendigvis altid i den rækkefølge. Så da jeg blev spurgt om at hoste Danish Game Awards, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at netop nu, i dette øjeblik, peaker min karriere. Tak for æren – det skal nok blive fuldstændig vanvittigt og helt i computerspillets ånd”, forsikrer Pilou Asbæk.
 
Øget fokus på spilrelaterede influencere

I tidens ånd har Danish Game Awards i år et øget fokus på at hylde influencere, som også for manges vedkommende er tæt forbundet med videospilindustrien og dens publikum.
 
“Mange af de nominerede vil være at betragte som gaming-influencere, der enten streamer på Twitch, laver indhold til YouTube, dyrker e-sport eller udvikler spil. Der er fokus på aktører fra Danmark, så alle nominerede spiller en rolle i dansk spilindustri”, understreger Thomas Bense og fortæller, at der også vil være flere personer til at overrække priser, som man kender fra både de traditionelle medier og sociale medier.
 
Gaming-entusiaster har mulighed for at nominere deres favoritter til at blive officielt nominerede på danishgameawards.dk.
 
Gamebox Festival, Danmarks største gamingevent, finder sted 19.-21. april 2024 i MCH Messecenter Herning. Læs mere på gameboxfestival.dk. Danish Game Awards udspiller sig om aftenen 20. april og bliver sendt live på Pixel.tv hos Pluto TV.

Annonce:


Har du læst?

Flere populære artikler

Reklame:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
20,400FølgereFølg

Seneste artikler

Reklame: