Reklame:

Sådan gør du bilen klar til sommerferien

Selv om familiebilen måske ikke skal forcere Kassel bakker i år, er det en god ide at sikre sig, at bilen er klar til en tur på tværs af det danske sommerland. Her får du en række råd til forberedelserne.

Annonce:

Første skridt på vejen til en succesfuld kør-selv-ferie er at give bilen et grundigt eftersyn, hvor det tjekkes, at bremser og dæk er i god stand, og at oliestanden er i orden. Har bilen ikke været til service for nylig, er det en god ide at smutte forbi værkstedet til et eftersyn.

SOS Dansk Autohjælp opfordrer også til at ofre bilens airconditionanlæg en omgang kærlig opmærksomhed:

– Ingen har lyst til at sidde timevis i en varm bil. Vi anbefaler, at man får tjekket sit airconditionanlæg inden afrejse. God vedligeholdelse forhindrer samtidig dårlig lugt fra anlægget, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Medbring reservehjul

Annonce:

Dernæst opfordrer SOS Dansk Autohjælp til at medbringe et reservehjul, hvis der kan blive plads i bilen mellem ferieoppakningen. Hver femte af SOS Dansk Autohjælps assistancer i løbet af sommeren skyldes punkteringer, og man kommer hurtigst videre efter en punktering, hvis man har et reservehjul med. SOS Dansk Autohjælp kan naturligvis hjælpe med en punktering, men hvis bilen har monteret specialdæk og fælge, kan punkteringen ikke udbedres på vejen. Har man specialfælge, er det vigtigt at medbringe låsetoppen.

Husk reservenøglen

Udover punkteringer hjælper SOS Dansk Autohjælp hvert år bilister, der bliver låst ude af egen bil. Det skyldes typisk et øjebliks uopmærksomhed eller teknik, der driller. For at undgå den uheldige situation, råder SOS Dansk Autohjælp til, at man husker at medbringe reservenøglen og opbevarer den et sted, hvor man ikke kommer til at låse den inde i bilen.

Annonce:

Undgå kø

Sidst, men ikke mindst er det en rigtig god ide at planlægge, hvornår man kører. For eksempel kan det betale sig at undgå at køre på tværs af landet på lørdage i de helt store ferieuger.

– Det er hverken godt for feriehumøret eller bilen at holde i en lang kø på en varm sommerdag. Og skulle det alligevel ske, er det godt at være forberedt med kølige drikkevarer og underholdning til bagsædet, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Man kan få et overblik over den aktuelle trafiksituation ved at tjekke Vejdirektoratets hjemmeside, hvor der også ligger prognoser for sommerens trafik.

Annonce:


Har du læst?

Flere populære artikler

Reklame:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
20,400FølgereFølg

Seneste artikler

Reklame: