Reklame:

Christina skal køre Porsche-race mod tidligere F1-stjerner

Den dobbelte IMSA-mester følger i hælene på navne som Jan Magnussen, Jacques Villeneuve, Felix Rosenqvist og andre topnavne, når hun stiller op som gæstekører i Porsche Carrera Cup Scandinavia den 14.-15. august.

Annonce:

Christina Nielsen vender tilbage til skandinavisk motorsport, når hun den kommende weekend stiller op i Porsche Carrera Cup Scandinavia som gæstekører. Dermed følger den dobbelte IMSA-mester i sporene på Jan Magnussen, den tidligere Formel 1-kører Jacques Villeneuve samt Indycar-køreren Felix Rosenqvist, som også har gæstet den prestigefulde skandinaviske mærkeserie.

– Jeg er superglad for invitationen og ser virkelig frem til at prøve kræfter med Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det er stærkt mesterskab i meget professionelle rammer og med et flot lineup af kørere og teams, så det skal nok blive udfordrende. Med sine mange oldschool racerbaner og et godt show minder den skandinaviske Cup-serie faktisk meget om dét, jeg er vant til i USA, og jeg glæder mig til at opleve det indefra, lyder det fra Christina Nielsen.

Porsche Carrera Cup Scandinavia debuterede i 2004 og køres på baner i Sverige og Norge. Der findes nationale Carrera Cup-mesterskaber i hele verden, mens den internationale Porsche Mobil 1 Supercup organiseres direkte af fabrikken i Stuttgart og afvikles sideløbende med Formel 1-verdensmesterskabet. Alle bilerne i Carrera Cup-serien er identiske udgaver af Porsche 911 GT3 Cup-modellen.

© PORSCHE SVERIGE

Den 28-årige dansker stiller op i tredje afdeling af mesterskabet, som afvikles den kommende weekend på den 2,3 kilometer lange Gelleråsen Arena-bane øst for Karlstad. Grundet Covid-19-situationen bliver løbet afviklet uden tilskuere. Begge lørdagens løb bliver dog transmitteret live på Viaplay, ligesom de også efterfølgende vil være tilgængelige på Carrera Cup Scandinavias Youtube-kanal.

Annonce:

Christina Nielsen vil tage plads i seriens gæstebil, som kører med startnummer 911, og det er langtfra første gang, hun sætter sig bag rattet i en bil af dette mærke og model. Nielsen kørte senest en Porsche 911 GT3 R i IMSA-mesterskabet i 2018, ligesom hun samme år gennemførte 24-timersløbet på Le Mans i en Porsche 911 RSR.

– Det bliver fedt at komme tilbage i en 911 igen, også selvom jeg uden tvivl får kamp til stregen. Der er nogle rigtig hurtigere kørere med i mesterskabet. Jeg skal ikke tage for store chancer, men i stedet fokusere på at finde et godt setup, så jeg har en god bil til kvalifikationen. Med korte sprintløb på 20 og 30 minutter og stående starter i stedet for rullende bliver det noget helt andet, end jeg har været vant til de sidste mange sæsoner i USA. Men jeg glæder mig – og forhåbentlig kan jeg tage hjem med et godt resultat!

TIDSPLAN – PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA
GELLERÅSEN ARENA

Annonce:

Fredag 14. august
13.20 – Træning #1
15.50 – Kvalifikation #1
16.10 – Kvalifikation #2

Lørdag 15. august
11.15 – RACE #1 (20 min + 1 omg.)
14.50 – RACE 2 # (30 min + 1 omg.)

Annonce:


Har du læst?

Flere populære artikler

Reklame:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
20,400FølgereFølg

Seneste artikler

Reklame: