Reklame:


Grohe Red

Har du nogensinde forsøgt at regne på, hvor mange timer du dagligt bruger på at vente på vand, der skal koge? Når vi laver varm mad, går der typisk relativt lang tid med at vente på elkedlen. Men med en vandhane med kogende vand behøver du aldrig vente på kogt vand igen.

Det kan virke som den rene luksus at have kogende vand i vandhanen, men faktisk er der en række fordele ved at investere i en vandhane af den type. Udover bekvemmelighed ved at undgå ventetid, så er der både energimæssige, sikkerhedsmæssige og æstetiske fordele ved at skifte elkedlen ud med en dyrere, men også langt mere moderne løsning.

Kogt vand på et splitsekund

Reklame:

Der kommer 100 grader varmt vand ud af en vandhave, som har kogende vand indbygget. Du er dermed sikret bakteriefrit vand, som kan tappes direkte fra hanen på et splitsekund. Det betyder, at du ikke behøver at eje en elkedel igen. Den kogende vandhane erstatter fuldstændig den funktion, din elkedel har i dag.

Fordelene er til at tage at føle på, når det kommer til kogende vand i vandhanen. En af de åbenlyse fordele er, at du helt undgår vandspild. Når det kogende vand kommer ud af vandhanen, kan du tappe præcis den mængde vand, du har brug for. Hverken mere eller mindre. Du kan tilpasse vandmængden præcis i forhold til, om du skal koge æg, lave en hurtig kop Neskaffe eller desinficere babysutter.

Selvom det er en lille investering at købe en vandhane med kogende vand, er der altså en række håndgribelige fordele ved at kalde sig ejer af en kogende vandhane.

Reklame:

Grohe Red

Den sparer på energien

Drømmer du også om at sætte et mere grønt aftryk på miljøet, så er det ikke dumt at gå dit hjem igennem for overflødige elektriske apparater. Og her er en af de oplagte løsninger at skifte elkedlen ud med kogende vand i vandhanen.

Når du koger vand i en elkedel, er der typisk en minimumsgrænse for, hvor lidt vand du kan opvarme. Normalvis skal du mindst opvarme en halv liter vand, hvilket kan virke som ren ressourcespild, hvis du kun har brug for en kop kogende vand til din te eller kaffe.

Men den omvendte situation kan også sagtens finde sted. At du må opvarme vand af flere omgange, fordi der ikke kan være nok kogende vand i en elkedel til at koge al pastaen til den store familiemiddag. Det koster på klimaregnskabet at koge vand på elkedlen, men med en vandhane, der har indbygget kogende vand, kan du få lidt grønnere samvittighed.

Grohe Red
Der er mange forskellige muligheder for et flot udseende.

Børnesikring gør det langt mere sikkert, når du koger vand

Især i børnefamilier er der fokus på sikkerhed i hjemmet. Og det er ikke uden grund, for rigtig mange ulykker sker faktisk i hjemmet.

Mange småbørnsforældre har helt sikkert frygtet skoldningsulykker i forbindelse med opvarmning af vand i en elkedel. Men sikkerheden er helt i top, når det kommer til en vandhane med kogende vand. Det kræver typisk flere bevægelser at åbne for det kogende vand på sådan en vandhane. Det er derfor helt umuligt for små børn at åbne for det varme vand.

Og det bedste af det hele er, at du slipper for at have et skrummel af en elkedel stående, hvis du får installeret en vandhane med kogende vang.