Du kan aktivt gøre en masse for at undgå at få kræft ifølge en helt ny amerikansk undersøgelse. Det kan ganske vist betyde, at noget af det vi opfatter som livskvalitet ryger en tur i skraldespanden. Men tilgengæld kan du se frem til at undgå kræft med hele 43%.

Nøglen til at forebygge kræft ser ud til at ligge i hænderne på hver enkelt af os, hvis man skal tro den nye amerikanske undersøgelse. Det ser ud til at 43 % af alle kræfttilfælde hos mænd kan forebygges ved at ændre nogle ting i vores hverdag. Først og fremmeste handler det ifølge de amerikanske forskere om at kvitte rygning, droppe at spise rødt og forarbejdet kød, undgå at drikke store mængder alkohol og så ikke mindst sørge for at være fysisk aktiv.

Reklame:

LÆS OGSÅ: Hvem sagde piger ikke kunne spille bold?

Det ser altså ud til, at vi ved at leve sundt kan forebygge mange tilfælde af kræft. Forskerne undersøgte, hvordan vores livsstil påvirkede 26 forskellige typer af kræft, og konklusionen lød, at vi i 43 % af tilfældende får fremprovokeret den på grund af dårlig livsstil. Så hvis du vil sørge for at leve lidt længere, skal du stoppe med at ryge, komme af med overskydende fedt, drikke mindre alkohol, spise mindre mængder af rødt og forarbejdet kød samt undgå farlige UV-stråler fra solen. Du skal tilgengæld spise flere frugter og grøntsager. Og så skal du sørge for at få rigeligt med fibre og calcium og så hjælper fysisk træning os til et sundere liv uden kræft.

Det overraskede selv forskerne, at hele 43 procent af alle kræftsygdomme hos mænd blev tilskrevet dårlig livsstil.

De farligste for jer gutter? Det ser ud til at være rygning, som er skyld i 24 % kræfttilfælde hos mænd. UV-stråling forårsager 6 % af alle kræfttilfælde hos mænd, mens overskydende fedt står for 5 % af alle tilfælde af kræft hos mænd.


Så hvis I gerne vil leve lidt længere, så er opskriften i følge de amerikanske forskere simpel. Vi skal leve lidt sundere sådan generelt set.

Kilde: Menshealth