Det er ikke unormalt, at der indgår store taler i amerikanske filmklassikere. Amerikanerne har en helt særlig tradition, når det kommer til inspirationstaler. Og vi har samlet nogle af de allerstørste og mest inspirerende filmtaler i nyere filmhistorie.

Hvis du trænger til lidt inspiration, så er der i den grad hjælp at hente i denne artikel. Vi giver her taletiden til nogle af de allerstørste filmtaler, som er skrevet i nyere tid. Og det er ikke unormalt, at der optræder taler i film. Som taleskriver Trine Bitsch tidligere har udtalt, så har amerikanerne en helt særlig og stolt tradition, hvad taler angår. Og det er en tradition, der også smitter af på filmindustrien. I Hollywood er man ikke bange for at vise de helt store følelser for publikum, og det kommer også til udtryk i talerne på film.

1. The Wolf of Wall Street

Filmen er instrueret af Martin Scorsesse og har Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Reklame:

Optakt til talen: Leonardo DiCaprio spiller i filmen børshajen Jordan Belfort. Og inden han holder sin motivationstale, er det gået op for Jordan Belfort, at han er tvunget til at forlade det firma, som han har opbygget, men se så med:

2. The Amazing Spiderman 2

Filmen er instrueret af Marc Webb og har Andrew Garfield og Emma Stone i hovedrollerne som henholdsvis Spiderman og Gwen Stacy.

Optakt til talen: Talen holdes af Emma Stone som karakteren Gwen Stacy og er en meget inspirerende dimissionstale, som vi andre også godt kunne have brug for at lytte til.


2. En Verden Udenfor

Filmen er instrueret af Frank Darabont og har Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne.

Optakt til talen: I denne scene taler Red (Morgan Freeman) og advokat Andy Dufresne (Tim Robbins) sammen. De har en samtale om livet udenfor fængslet. Scenen er nok blandt filmhistorien mest kendte scener.

LÆS OGSÅ: De 7 mest inspirerende taler verden har hørt

4. Braveheart

Filmen er instrueret af Mel Gibson, som også spiller hovedrollen.

Optakt til talen: Du møder i scenen her frihedskæmperen William Wallace (spillet af Mel Gibson). Mel Gibson er leder af en stor gruppe af skotske bønder og soldater. Men de mangler styrke til at stille sig op og kæmpe imod den britiske hær. Derfor siger Mel Gibson de her berømte ord:

5: Independence Day

Filmen er instrueret af Roland Emmerich og har Will Smith i hovedrollen.

Optakt til talen: I denne scene holder Bill Pullman, der spiller USAs præsident en tale, der skal ruste de sidste soldater til at gøre modstand imod de aliens, der er ved at overtage jorden: