Reklame:


Det er en evig diskussion, om der skal levende lys på juletræet eller ej. Og om træet skal vandes eller ej, men det entydige svar er ja.

Nu advarer både udenlandske og danske myndigheder os alle sammen om at være forsigtige med levende lys. Det er en brandfarlig bombe at putte levende lys på et knastørt juletræ.

Reklame:

Og det er ikke for sjov, at myndigheder i både Danmark og USA er ude at advare folk om brandfaren ved de tørre juletræer. For som du vil opleve i en video udgivet af den amerikanske kommission for forbrugersikkerhed (CPSC), så går det uhyggeligt stærkt, hvis der først går brand i juletræet.

Og December er en utrolig brandfarlig måned sådan generelt set, fortæller Jakob Christensen, som arbejder som forebyggelseschef ved Brand og Redning Sønderjylland til Ingeniøren. For der er meget tørt gran i de danske hjem i december. Det gælder juletræet, juledekorationerne og ikke mindst adventskransen.

LÆS OGSÅ: Gut vil passerer en frosset kanal med tynd is, men det går ikke helt efter planen…

Reklame:

Tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at der i gennemsnit er 49 brande i de danske hjem i december. Det tal er i andre måneder 40 procent lavere. Alene de høje tal får Jakob Christensen til at anbefale at benytte elektriske lyskæder i stedet for levende lys, skriver BT.

Kilde: BT