Klimaanlæg kan gøre en kæmpe forskel for mennesker, der bor i varme dele af verden. Og lige nu kan klimaanlæg spille en endnu større rolle på grund af den globale opvarmning. Det er ekstremt varmt i lande som Indien, så her er det en kærkommen overraskelse, at et designfirma har skabt et klimaanlæg, der ikke behøver elektricitet, da det derved også kan hjælpe fattige mennesker til at overleve den varme indiske sommer. Det er designfirmaet Ant Studio, der har hovedsæde i New Delhi, som har bygget det primitive klimaanlæg, som ikke drives af elektricitet. Det er bygget op af en stor mængde rør, og det er selve konstruktionen af rør, der kan omdanne regnvand til kølig luft uden at bruge så meget som en enkelt watt-time. Det gode er, at klimaanlægget samtidig ligner en moderne kunstinstallation, og derved faktisk pynter i de fattige indiske byer.

LÆS OGSÅ: Wikkelhouse er fremstillet af SKØRT materiale: Men kan bygges på bare en dag!

Reklame:

Det er Deki Electronics, der er gået sammen med Ant Studio-teamet om at skabe en løsning imod varmen, der hver år slår mange mennesker ihjel i den indiske varme. De har derfor sammen konstrueret en såkaldt bikube fremstillet af hundredvis af terracotta lerrør. Når lerrørene bliver gennemblødte skaber de en kølige brise af luft, fordi den varm luft vil skubbe sig igennem bikuben. Klimaanlægget er både simpelt at lave og koster heller ikke ret meget at lave, og frem for alt så er det også skønsomt imod miljøet.

Vi er sikre på at klimaanlægget nok skal blive udbredt rundt omkring i verden.

#FeatureFriday: #ZeroEnergy AC, meets #art installation meets #waterfall! @antstudio_mo created this alternative… https://t.co/T7lvLovkwX pic.twitter.com/aJr4MyBuJV


Det kan man da kalde iværksætteri fra hjertet. Det kan jo være med til at redde liv på den lange bane i netop lande som Indien.

Kilde: Architectureanddesign