Rigtige mænd skal have rigtige bøffer, men indimellem er uheldet ud og man sidder der og fedter med noget sejt kød, der er fuldstændigt uspiseligt. Findes der overhovedet noget mere irriterende?

Det er svært at være hundrede procent sikker på, at det kød du køber ikke er sejt og uspiseliggt. Men jo flere penge du smider efter det, jo større er sandsynligheden selvfølgelig også for, at du får et lækker og mørt stykke kød. Vi har fundet et trick, der gerne skulle hjælpe alle os fattige røve, der ikke har råd til at smide mange hundrede kroner efter dyre bøffer, hver gang vi få træng til et lækkert og mørt stykke oksekød.

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver afslører: Den her bøf er den mest saftige af dem alle!

Det er Jack fra ”Cooking with Jack Show”, der deler et trick til, hvordan du kan sikre dig at få et stykke lækkert kød, der også er til at spise. Han viser i videoen her, hvordan han let og elegant tilbereder, hvad han kalder ”The Poor Man’s Filet Mignon”.

Og det er faktisk relativt simpelt at forvandle et billigt stykke kød til en lækker bøf. Det handler bare om at starte i lidt god til med sine forberedelser.

Sådan gør du:

1) Start med at finde ud af, hvor høj din bøf er.

2) Find derefter den bedste havsalt ned fra køkkenskabet og dæk så din bøf med havsaltet. Brug rigeligt med salt!  Ifølge Jack kan du slet ikke bruge for meget salt. Det er derimod vigtigt, at din bøf er dækket helt af saltet.

3) Nu skal du lade din bøf hvile i samme antal timer, som tykkelsen er på bøffen. Hvis din bøf omkring 2,5 cm betyder det, at din bøf skal hvile med saltet på i en time.

4) Derefter skal du skylle din bøf med vand. Der skal ikke være nogle saltrester tilbage, når du har skyllet din bøf.

5) Herefter skal du krydre og stege din bøf præcis, som du plejer.

6) Herefter kommer nydelsen så!

Ser i videoen her, hvordan Jack gør:

Kilde: mmm.dk