Jeg er godt gammeldags træt af at se folk købe tarteletfyld på dåse, pose og frost. Det er så nemt at lave selv, og resultatet er 50 gange bedre end præfabrikeret smagsløse åben-og-varm -produkter, så her får i en super nem, og vanvittig god opskrift på tarteletter med høns i asparges.

DET SKAL DU BRUGE:
Kyllinge bryst, eller 1 hel kylling.
(Køb en hel kylling, kog den med løg og krydderier, det giver en super god kyllingefond)
1 dåse Asparges snitter
6 DL sødmælk
3 DL kyllingefond eller bouillon.
Muskatnød
2,5 DL ærter
Salt
Peber
Maizena til jævning.

SÅDAN GØR DU:
Start med at koge kyllingen eller kyllingebrysterne.
En hel kylling skal koge ca. 50 minutter, bryster skal koge i ca. 15 minutter.
Lad kyllingen køle af, mens du laver saucen.

Smid asparges i en sigte og lad dem dryppe godt af. Varm så mælken i en halv stor gryde, tilsæt kyllingefond, og lad det hele koge op.
Tilsæt så salt og peber, og 10 strøg på et fint rivejern af muskatnødden. Din verden ændrer sig, når du opdager, hvad lidt muskatnød kan gøre.
Jævn herefter saucen m3e Maizenaen til en rimelig tyk masse. Vi jævner allerede nu, inden vi tilsætter fyldet for at få det bedste resultat og kunne bruge piskeriset uden at ødelægge fyldet.
Når saucen er jævnet og godt tyk, så smager du til med salt og peber, og evt. lidt mere muskat.

Så piller du kyllingekødet i stykker, ikke for små, og tilføjer det til din hvide sauce. Så smider du piskeriset til vask, og fatter en grydeske. Med en grydeske undgår du at smadre kyllingen, når den kommer i.
Rør lidt rundt undervejs, så sovsen ikke brænder på.

Herefter sætter du mere varme under gryden, så det bliver holdt lige ved kogepunktet. Tilføj ærterne og lad dem koge med.
Tilføj til sidst aspargesen og lad det hele komme i kog.

Herefter er du klar til at servere. Enten i tarteletter eller med f.eks. kartofler.

Jeg har her brugt tarteletter, og der er rigeligt fyld til 12-15 tarteletter. Når du varmer tarteletterne, så stil dem på hovedet, så bunden ikke blød.

Anretningen kan klares på mange måder. Du kan enten pynte af med lidt hakket purløg eller persille, friskkværnet peber eller på din helt egen kreative måde.

En lidt sød og kraftig hvidvin kan anbefales til tarteletterne, eller en lidt lysere øl, som f.eks. en IPA, eller en god kold tuborg. Velbekomme. 🙂

Artiklen er skrevet af Jonas Nielsen, der er Mandesidens madblogger. Jonas har stort set boet i et køkken, siden han var helt lille. Han elsker mandemad. I fremtiden får du masser af spændende opskrifter fra hans køkken her på Mandesiden.