Glem alt om tør svinekam og kedeligt tilbehør. Den her opskrift sikrer dig saftigt kød og en god madoplevelse.

Dette skal du bruge:
1 svinekam
3 løg
2 æbler
Kartofler
1 sød kartoffel (batat)
Rosenkål
Brune champignoner
Valnøddekerner
Grøntsagsfond eller bouillon

Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Skær 2 æbler i både og put i en stegeso eller et dybt fad, tilføj så 2 løg i både.Tag svinekammen, skær sværen af og afpuds det værste af det hvide fedt.Læg svinekammen ovenpå løg og æbler, og hæld en smule vand i bunden. Dæk det så til med sølvpapir og put den i ovnen.

Svinekammen skal alt efter størrelse have mellem en time og halvanden, så når der er gået ca 45 minutter, kan du fortsætte med at lave tilbehøret.

Skræl kartoflerne og den søde kartoffel. Skær kartoflerne over, og skær den søde kartoffel ud i lige så store stykker som de hvide kartofler, så de er færdige samtidig.

Tag rosenkålen, skær lidt af stokken, og skær dem ud i både, forkog bådene i 5 minutter og dræn dem.

Smid en god klat smør på en pande og svits det halve løg, tilsæt så svampe og rist et par minutter, tilsæt rosenkål bådene, og en lille håndfuld valnødder, rist det hele godt sammen.

Når svinekammen er færdig, tages den ud af ovnen og stilles til side. Lad den hvile i 15 minutter.
Mens den hviler laver vi saucen. Tag vandet fra stegen og hæld i en kasserolle eller gryde, tilsæt lidt grøntsagsfond eller bouillon, tilsæt en sjat fløde og jævn. Smag til med salt og peber og juster farven med kulør.

Stegen skæres enten i store stykker, eller i skiver. Anret det hele på en tallerken med æblerne og løgene fra stege fadet.



Til maden drikker jeg selv en mørk øl med kraftig smag. Denne gang en rød Willemoes christmas ale, som har en fantastisk farve og smag.

Velbekomme!

Artiklen er skrevet af Jonas Nielsen, der er Mandesidens nye madblogger. Jonas har stort set boet i et køkken, siden han var helt lille. Han elsker mandemad. I fremtiden får du masser af spændende opskrifter fra hans køkken her på Mandesiden.


PRØV OGSÅ DEN LÆKRE OPSKRIFT PÅ: Entrecote med timian/rødvin-sauce og hjemmelavede bådkartofler