Mænd skal tage styringen i sengen


Kan kvinderne godt lide, at vi mænd tager kontrollen i sengen? Ja, det er der noget, der tyder på ifølge ny, dansk undersøgelse.

Vi har tidligere fortalt om undersøgelsens første del, der konkluderede, at danskernes foretrukne sexstilling er doggystyle eller missionær med enten benen oppe eller nede. Men hvordan ligger landet, når vi snakker om styring i sengen?

Kigger man på de angivne bagvedliggende årsager til valg af favoritstilling i et kønsmæssigt perspektiv, antyder undersøgelsen, at kvinder – generelt set – sætter pris på en sexpartner, der tager styringen.

Nærmere bestemt havde 21,25 % af de kvindelige respondenter nemlig anført årsagen ’fordi den overlader styringen til min partner’ som værende central for deres valg af en given favoritstilling, mens andelen af mænd, der havde gjort det samme, blot var 9,3 %.


Lige omvendt forholdt det sig med årsagen ’fordi den giver mig styringen’, hvor andelen af kvinder, der havde anført denne årsag som central for deres valg af favoritstilling, blot var 9,4 %, mens andelen af mænd, der havde gjort det samme, var 24,3 %.

Mænd er mere visuelle

Derudover var en yderligere interessant forskel, at det visuelle tilsyneladende er vigtigere for mænd end for kvinder, når det kommer til sex.

I hvert fald havde hele 37,4 % af mændene anført ’udsynet er godt – der er noget frækt at kigge på’ som værende en central årsag til deres valg af favoritstilling, mens blot 8,1 % af de kvindelige respondenter havde gjort det samme.

En forskel, der ikke kommer bag på sexolog Steen Blendstrup.

“Så sent som i sidste måned stødte jeg på en stor undersøgelse om, hvad vi mennesker tiltrækkes af ved en kommende partner. I denne undersøgelse fremgik det, at mænd vægter det ydre højere, end kvinder gør, og et sådant billede har faktisk tegnet sig i alle de undersøgelser om emnet, jeg er stødt på. Så når det i Temptations.dk’ undersøgelse antydes, at det visuelle under sex spiller en større rolle for mændene end for kvinderne, er det ikke noget, der får mig til at tabe kæben,” udtaler Steen Blendstrup.