Reklame:


Fotos: Jan Ole Laugesen / Fotofyn

Vi kvinder har altid en masse tanker, når vi begynder at date, både før vi mødes, under og efter daten. Måske du snart skal på date og gerne vil have et lille indblik i, hvad vi kvinder tænker i datingprocessen. Er det tilfældet, så læs med her!

Fortsætter efter reklameblokken:Før daten: 

Før daten er man altid en smule nervøs. Nogle er selvfølgelig mere nervøse end andre. Naturligvis er der altid en masse tanker, før man mødes for første gang.

Har vi mon noget at snakke om?
 Den værste frygt er klart at sidde i stilhed. En ting er, om der er kemi eller ej, men hvis man ikke kan få en samtale op at køre, så er der lang vej igen, og så kan de få timer hurtigt føles som en evighed. Der er ikke noget værre end at sidde der i akavet stilhed og kigge på hinanden og ikke vide, hvad man skal sige.

Hvad hvis jeg siger noget forkert? En frygt, der også kan opstå før daten, er, hvorvidt man siger noget forkert eller ej. Det er altså super pinligt at sige et eller andet ”forkert”, især hvis det er tydeligt at mærke på den anden part, at vedkommende synes, det var mærkeligt sagt.

Hvor meget skal jeg fortælle om mig selv? Det er altid svært på første date at finde ud af, hvor meget man skal åbne op. Skræmmer man mon vedkommende, hvis man deler alt for meget om sig selv på første date? Eller synes vedkommende, man er kedelig, hvis man holder sig for meget tilbage? Balancen er svær, men i de fleste tilfælde er det egentlig meget ligetil på selve daten.

Under daten:
Under daten har vi kvinder selvfølgelig også en masse tanker. Vi kvinder har det ofte med at analysere og overtænke alt, og det sker selvfølgelig også på første date. 

Mon han vil kysse mig, hvis jeg ligger op til det? Og gad vide, om han kysser godt?

Hvis kemien er der, og alt bare kører, som det skal, så vil vi selvfølgelig gerne tage det til next level, som selvfølgelig er et eller flere kys. Men mon manden har det på samme måde? En ting er at frygte, at han ikke også føler, at tiden er inde til et kys, en anden ting er, om han mon kysser godt? Og er man enige om kysserytmen? Disse tanker kan sagtens fylde meget hos os kvinder under datingprocessen.

Mon han også vil have børn en dag? Tør jeg spørge? Det er selvfølgelig spild af tid at date og opbygge et forhold, hvis man ikke er enige om, hvad fremtiden skal indebære. Vi kvinder vil altid gerne have de basale ting på plads, men bliver han mon skræmt, hvis vi spørger ind til emner som børn?

Åhh nej, han har inviteret mig med hjem. Mon han bare vil have sex? Alt går perfekt og man vil gerne bruge mere tid sammen, men det er ligesom også begrænset, hvor lang tid, man kan bruge sammen i offentligheden, så af og til er det super rart at afslutte daten hjemme ved den ene. Men dertil hører også en frygt for, at han bare er ude på at få sex, og ikke bare ønsker at bruge mere tid sammen som sådan.

Efter daten:
Daten slutter og det er nu, at vi kvinder for alvor får sat tankerne i gang. 
Skriver han mon først, eller forventer han, at jeg skal?
 Det værste er altid at finde ud af, hvem der skriver først, jo mindre den ene part sagde det ved datens afslutning. Det kan føles som en evighed, hvis man går og venter på, at der tikker en SMS ind fra ens date.


Mon han vil ses igen? Udover at det kan være svært at vente på, at man skriver sammen igen efter daten, så er ventetiden, indtil vi får svar på, hvorvidt vores date vil ses igen eller ej, utrolig lang. Har vi kvinder selv en opfattelse af, at daten gik enormt godt, så vil vi super gerne hurtigt have svar på, om vores date vil ses igen eller ej.

Nu har du fået et lille indblik i, hvad vi kvinder tænker, før, under og efter første date. Jeg håber, du kan bruge det til næste gang, du skal på date. Det er altid rart at vide, hvad den anden part kan have af tanker omkring første date. Og er det ikke meget betryggende at vide, at du ikke er den eneste, der har en masse tanker og er nervøs på første date?


Hvem er Stine?

Stine Juel Gammelby er 21 år og læser til lærer. Og så er hun Mandesidens nye blogger. Her vil du i fremtiden kunne læse hendes gode råd og spændende små historier fra livet som ung kvinde i Odense.

Følg med i Stines egen blog, hvor hun forsøger at vende det negative til noget positivt. Klik her!

Du kan også se mere til Stine på hendes Instagram-profil lige her!