Fortsætter efter reklamen:

Det lyder måske helt vanvittigt. Men et hold af forskere fra henholdsvis England og Australien har over en periode helt frivilligt valgt at sluge LEGO-klodser for forskningens skyld.

Hvorfor tænker du måske? Det var naturligvis ingen challenge, for det gør forskere sig næppe i. Men derimod et forsøg på at finde ud af om og i så fald, hvornår en LEGO-klods havner i toilettet efter en tur igennem hele fordøjelsessystemet. Det er nok primært småbørnforældre, der er nervøse for, om småbørn spiser småt plastik legetøj. Men hvis du har en kammerat, der har samme tilbøjeligheder til at spise plastik ting i en brandert, er det godt nyt. For hverken småbørns forældre eller du behøver at være bekymret. LEGO-klodserne kommer ud igen. Bare rolig.

Det er et forskerhold, der består af engelske og australske forskere, der står bag LEGO-klods forsøget. Det var dog ikke alle typer af LEGO, som forskerne slugte, men derimod udvalgte Lego-hoveder med et mål på 10 mm.

Fortsætter efter reklamen:

Efter 1-3 dage havnede LEGO-hovederne i toilettet

Efter systematisk forsøg viste det sig ret entydigt, at det LEGO som forskerne slugte endte i toilettet. Og det tog i gennemsnit et sted imellem 1-3 dage for at passere hele vejen igennem fordøjelsessystemet.

Og afføringen ændrede sig ikke, selvom den havde passeret systemet sammen med et LEGO-hoved. Og der var heller ingen af forskerne, der oplevede nogle gener forbundet med forsøget.

LÆS OGSÅ: Så lang tid kan du overleve, hvis du kun spiser agurker

Reklame:

Grace Leo, der er en af forskerne bag undersøgelsen opfordrer dog forældre til at opsøge en læge, hvis børn sluger farlige objekter som magneter, mønter, batterier eller genstande som er skarpe eller større genstande.

Generelt set påviser forsøget, at det er relativt uskadeligt at sluge små plastikgenstande. Og Grace Leo håber, at de med resultatet af den nye forskning, kan hjælpe nogle bekymrede forældre til at undgå at være unødige bekymrede.

Selvom forsøget gik godt, fraråder Grace Leo andre til at teste det derhjemme.

Kilde: Videnskab.dk

Reklame: