Reklame:

Der findes den type af mennesker, som bare ikke kan få nok af julen. De begynder allerede at glæde sig i oktober, og er som minimum klar med både julepynt, guirlander, brunkager, julelys og julemusik i november. Men nu advarer videnskaben imod, at det kan have konsekvenser for helbredet at starte på juleriet alt for tidligt!

Er du en af dem, der også synes, at julen KUN bør foregå i december måned, så har du lige nu videnskabens ord for, at du har fat i den lange ende. Det er den kliniske psykolog Linda Blair, der i et interview med Sky News forklarer, hvordan julemusikken faktisk kan påvirke dig negativ og tilmed også dit helbred, hvis det foregår langt tid før jul. Julen kan være hyggelig, men er også en utrolig stressende periode for rigtig mange mennesker.

LÆS OGSÅ: Vanvittigt projekt: Løbecyklen for voksne

Reklame:

I artiklen forklarer Linda Blair blandt andet:

“Music goes right to our emotions immediately and it bypasses rationality.”

“Christmas music is likely to irritate people if it’s played too loudly and too early.”

Reklame:

“It might make us feel that we’re trapped – it’s a reminder that we have to buy presents, cater for people, organise celebrations. Some people will react to that by making impulse purchases, which the retailer likes. Others might just walk out of the shop. It’s a risk.”

Julemusikken er altså med andre ord med til at presse folk unødvendigt meget. Den er presser folk både psykisk, men også fysisk. Nu har vi altså en psykologs ord for, at det kan være decideret skidt for os at høre julemusik i utide. Det både irriterer os og får os til at reagere irrationelt. Men vi må nok erkende, at julemusikken vil blive ved med at vende tilbage år efter år. Men du kan jo hjælpe budskabet lidt på vej! For nu har vi altså en klinisk psykologs ord for, at for tidlig julemusik kan påvirke din mentale tilstand negativt!

Vi er ikke i tvivl her på redaktionen – julemusik hører til i december måned!

Reklame:

Tør du teste, hvordan du reagerer på juleklassikeren over dem alle?


Kilde: Connery

Reklame-links: