Vil du gerne få dit hår til at blive på hovedet lidt længere, så findes der faktisk tiltag, som du selv kan gøre for at ændre den kedelige udviklingen. Ifølge videnskaben er der flere metoder til at undgå at tabe håret – i hvert fald på den korte bane.

Statistikker viser, at omkring 66 procent af alle mænd kommer til at tabe en relativ stor mængde hår, når de når 35 år. Når vi så runder de 55 år er det hele 85 procent af os, der har oplevet et stort hårtab. Det er en kedelig udvikling, men heldigvis ser det ud til, at kvinderne synes, at det er sexet, når mænd er skaldede. Forskningen har igennem årene undersøgt, hvad vi aktivt kan gøre for at forlænge tiden med hår på hovedet. Vi har samlet de vigtigste forbehold, du kan tage, hvis du ønsker at forbygge et potentielt hårtab.

Reklame:

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Derfor vil kvinder have skaldede mænd

1) Undgå stress

Det er ikke nogen værre hår-dræber en at leve et stresset liv. Du producerer alt for meget cortisol, hvilket udover hårtab også leder til en række andre grimme bivirkninger. Så husk at slappe af, hvis du vil beholde håret på hovedet.

2) Sørg for at få nok D vitamin


Ifølge en nyere undersøgelse, der blev offentliggjort i British Journal of Dermatology, er det enormt vigtigt at få D-vitamin nok, hvis man ønsker at beholde sit hår. De mennesker, der i undersøgelsen led af D-vitamin mangel, havde tre gange større risiko for at opleve hårtab end de resterende deltagere i undersøgelsen. Så måske det er værd at smide D-vitamin på ønskesedlen, hvis du mangler ønsker 🙂

3) Spis den rigtige mad

Det er ikke helt ligegyldigt, hvad vi fylder os med. Heller ikke når det kommer til vores sundhed i håret. Hvis du vil have et sundt hår, der bliver på hovedet, så undgå for meget sukker, kaffe og forarbejdede fødevarer.

Ja, julen er ikke ligefrem den bedste tid, hvis man gerne vil beholde hårlokkerne på hovedet. Vi stresser rundt efter julegaver og får næppe spist den sunde mad. Men så er det heldigt, at det er overstået på en uges tid!

Kilde: Maxim