Har du det også med at ligge og spekulere, inden du falder i søvn? De fleste af os kender nok det med at have problemer med at sove indimellem. Men det kan være yderst generende i perioder, hvor søvnproblemer forstyrrer den normale nattesøvn. Og hvor tankerne holder en vågen. Man kan indimellem blive helt desperat især på hverdage, hvor man ved, at man skal op og præstere den efterfølgende dag på jobbet.

LÆS OGSÅ: Denne her type mand foretrækker kvinderne ifølge nyt studie

Reklame:

Men nu ser det ud til at et nyt studie kan hjælpe dig til bedre nattesøvn. En gruppe forskere har undersøgt, hvordan noget så skørt som kirsebær-juice virker imod søvnproblemer. Og den røde juice ser lige nu ud til at være naturens mirakelmiddel imod dårlig søvn. Forskerne har fundet ud af, at du i gennemsnit kan få 84 minutters længere søvn i hverdagen, hvis blot du drikker et glas krisebær juice om morgenen, når du står ud af sengen og så drikker et nyt glas om aftenen, inden du igen smider dig i sengen.

Det er et pilotstudie fra Louisiana State University, der har undersøgt, hvordan kirsebær påvirker vores søvn. Studie er fornylig blevet udgivet i American Journal of Therapeutics. Forskerne havde en god mistanke om, at kirsebær kunne have en positiv effekt på vores søvn, og de havde ret.

Grunden til at kirsebær juicen har en mærkbar effekt på vores søvn, skyldes at kirsebær indeholder nogle gavnlige stoffer, der bremser produktionen af de kemikalier i hjernen, som er med til at forstyrre vores søvn. Kirsebær er desuden med til at mindske niveauet af kynurenin i dit blod. Det er en god nyhed for folk med søvnproblemer, for stoffet kynurenin sættes typiske i direkte forbindelse med dårlig søvn.

Så har du ofte problemer med at sove, så skal du måske overveje at investere i en omgang kirsebær juice. Det ser virkelig ud til at gøre underværker.


Kilde: Connery