Passer din yndlingsbil ind i danskernes foretrukne biler anno 2019

Det skifter år for år, hvilke biler danskerne er mest vilde med. Det kan tydeligt ses på salgstallene fra de forskellige bilproducenter. Der er stadig nogle gamle klassikere, som ikke er gået af mode endnu, men der er også kommet nye til listen. Få overblikket her og se, om din yndlingsbil er blandt de mest populære det seneste år.

Tendensen fra 2018 i Danmark

Hvis man ser på, hvilke biler der har været mest populære det seneste år og i hele 2018, er tendensen noget anderledes, hvis man blot kigger på Danmark, og hvis man kigger på hele verdens præferencer.

I Danmark er det de mellemstore biler som Peugeot 208, Volkswagen Golf og Polo og Citroën C3, der vinder territorie. Dog er Nissan Qashqai, som er en mini-SUV, også en meget populær bil fra danskernes side af, og som afviger lidt fra den overordnede tendens med bilerne i mellemklassen.

Reklame:

De meget populære minibiler som Volkswagen Up og Toyota Aygo er faldet i popularitet, og det er et udtryk for, at behovet for de lidt større biler er voksende. Dette kan både være grundet en større fleksibilitet, der er forbundet med at eje en lidt større bil end en minibil, men det kan også være, at danskerne får flere penge mellem hænderne og derfor føler, at de kan tillade sig at give lidt ekstra for deres bil.

Samfundet ændrer sig verden over

Hvis man skal sammenligne de danske bilejeres præferencer med den globale tendens verden over, er der ret markante forskelle. På globalt plan bliver der solgt flere og flere høje biler som SUV’er og pickupper.

Salget af pickupper og SUV’er eksploderede i 2018, hvor Ford F var den helt store højdespringer. 2018 var også et godt år for Toyota Corolla, Volkswagen Golf, Honda Civic, Toyota RAV4 og Nissan X-trail, hvilket også viser, at præferencerne stadig er skiftende, og det er ikke kun én type bil, som forbrugerne verden over viser interesse for.

Vi skal dog langt ned på den globale liste for at finde mikrobilerne, som dog var at finde på den danske. Derfor vidner det om, at vi danskere stadig er gladere for minibiler, end resten af verden er, da de klart foretrækker de større biler som hovedregel


Tendensen er dog, at der bliver solgt flere og flere biler verden over, og bare det første halvår af 2018 blev der solgt 44 millioner biler verden over. Det er et meget højt tal og vidner om, at flere og flere får råd til at købe biler.

Hvad er du mest til?

Det er altid spændende at sammenligne ens egne favoritter og præference med resten af verden. Måske er du helt enig med resten af danskerne og føler, at Danmarks top-20 er helt præcis udtryk for, hvad du efterspørger og har brug for ved en bil.

Det kan også være, du kan spejle dig selv mere i den globale liste, hvor de store pickupper og SUV’er bliver mere og mere populære.

En ting er dog næsten sikkert, og det er, at når økonomien går godt, føler man, at man har råd og brug for en bil, og det er også med til at øge salgene både i Danmark og globalt.

Hvis du vil købe ny bil

Hvis du står og er klar til at købe en ny bil, er det ikke sikkert, du har alle pengene lige ved hånden. Biler er stadig dyre, og det er en stor økonomisk post.

Det bedste scenarie ville selvfølgelig være, at du kunne betale kontant for din nye bil, men heldigvis findes der også mange attraktive og gode muligheder for billån.

Hvis du vil have mere information omkring lån til køb af bil, så klik herind og find de billigste billån hos Santander Consumer Bank.