Reklame:


fast food bestående af bruger og pommes frites

Vi ved jo egentlig godt, at det har konsekvenser, hvis vi dagligt propper os med fastfood og hælder burgere og pommes frites indenbords. Men ofte ignorerer vi det. Men det kan have ret fatale konsekvenser at indtage store mængder af fastfood.

Det er ingen overraskelse, at fedt i store mængder er dårligt for vores generelle sundhed, men alligevel er vi mange, der gør det alligevel. Men med inspiration fra Munchies har vi valgt at liste de konsekvenser, som dagligt indtag af de usunde kalorier har på din generelle sundhedstilstand.

1. Fastfood får dig til bliver mere glemsom og belaster dine kognitive evner

Reklame:

”Vi har længe vidst, at mættet fedt påvirker hjertet negativt, men der er også forskning, som peger på, at et stort indtag af mættet fedt forringer hjernefunktion og hukommelsesevne,” har den amerikansk ernæringsekspert Marisa Moore tidligere udtalt.

Og hun er ikke alene om denne påstand. Også andre undersøgelser fra blandt andet Oregon State University peger på, at for meget mættet fedt kombineret med sukker simpelthen giver os ringere kognitive evner. Det viser sig blandt andet ved, at vi bliver dårligere til at gøre nye ting og tilpasse os nye situationer.

LÆS OGSÅ: Gordon Ramsay deler sine bedste tricks: Sådan tilbereder du verdens bedste burger

Reklame:

2. Fastfood øger din risiko for at udvikle depression

Hvis du er blandt den gruppe af mennesker, der spiser for meget junk food, skal du forberede dig på en dyster fremtidsprognose. En undersøgelse tilbage fra 2012 viser, at du øger risikoen for at udvikle depression. Faktisk stiger risikoen med 51 procent, hvis du dagligt indtager fastfood. Og det kan hænge sammen med, at der simpelthen mangler helt basale og livsnødvendige næringsstoffer i fastfood.

Den amerikanske ernæringsekspert Amy Shapiro har tidligere peget på, at både B-vitaminer og Omega 3-fedtsyrer er faktorer, der er sat i forbindelse med folk, der har det godt og trives. Så hvis du ikke får nok B-vitaminer og mangler Omega 3-fedtsyrer er du altså i risko for at udvikle depression.

3. Fastfood øger risikoen for at blive overvægtig

Når du spiser for meget fast food og ignorerer at spise sundt, så øger du helt naturligt din risiko for at blive overvægtig. Du vil typisk ende med at indtage alt for mange tomme kalorier. Og i sidste ende spise for meget. Tidligere studier har vist, at de mennesker, der indtager meget fastfood kan ende med at udvikle insulinresistens, hvilket leder direkte frem til, at du let kan komme til at tage på i vægt.

Der er mange af os, som har svært ved at slippe fastfood helt. Og måske er det heller ikke et mål i sig selv. Men vi synes nu lige, at vi ville give lidt motivation til jer her i januar – hvis I nu også drømmer om at tabe lidt overflødige kilo her i 2019?

Kilde: Munchies