Denne omgang byder også på lidt historie, da dagens cocktail begyndte at blive populær både før, under og specielt i efterdønningerne af 1. Verdenskrig.

Opkaldt efter den famøse ”Canon de 75 modéle 1897”, som var en fransk all-round artillerikanon brugt under krigen, blev cocktailen især populær i Frankrig, da kanonen (i franske øjne) var årsagen til, at Frankrig sejrede under 1. Verdenskrig.

Så vi har med en fransk 75-mm artillerikanon at gøre, som får en cocktail opkaldt efter sig… Kan I gætte hvilken? Vi taler selvfølgelig om ”French 75”!

Hvor stammer den fra?
French 75 fik sit officielle navn og opskrift gennem 1920’erne, og den første officielle registrerede tekst på opskriften med dens navn var i Harry’s ABC of Mixing Cocktails, som blev udgivet i 1922.

Hvor cocktailen minder ufatteligt meget om en Tom Collins, så afviger den ved at erstatte danskvand med champagne, som giver cocktailen sin unikke karakteristik.

Der findes dog mange referencer i starten af 1900-tallet og løbende gennem 1. Verdenskrig, hvor cocktailen også bliver nævnt i en form eller en anden – eller under et andet navn (bl.a. ”Soixante-Quinze cocktail”, som betyder 75 på fransk). Mange bartendere hævder derfor at have opfundet French 75, så det er svært at sige, hvem der egentlig gjorde det.

Uanset hvem der gjorde det, så er vores version som følger:
4 cl Roku gin
3 cl Citronsaft
3 cl Sukkersirup
Top af med champagne eller anden mousserende vin

Gin, citronsaft og sukkersirup hældes i en shaker med ca. 6-8 isterninger og shakes godt til.

Indholdet hældes derefter over i et bredt champagneglas (man kan også bruge et ”highball glas”) med nye isterninger. Top drinken af med champagne til sidst.


Hvorfor lave en French 75?
Udover at det er en KANON cocktail, så er den også super frisk og velsmagende – og god at imponere med!

Hvilken cocktail vil du gerne have, at Sashia laver næste gang? Smid en kommentar på opslaget på Facebook.

Du kan læse mere om iLoveCocktails her!