Står dig og drengene og hungrer efter en ferie, hvor det bare er jer mod verden? Nu hvor I sikkert har prøvet den hidsige druktur i Østeuropa, den afslappede ferie til Caribien og den begivenhedsrige skiferie til Val Thorens, har vi her et alternativ: Roadtrip! Dette kan nærmest gøres overalt i verden og det er kun jeres fantasi, der sætter grænserne. I har mulighed for at skræddersy jeres tur lige præcis, som I vil, hvilket er det, som gør en roadtrip til en uforglemmelig ferie. Der er dog flere ting, som man skal være opmærksom på ved planlægningen af en sådan rejse.

Afklaring af rejsens karakter

Det er vigtigt for kvaliteten af jeres tur, at I sætter jer ned og laver en seriøs forventningsafstemning. Dette skyldes, at friheden på roadtrips er enorm og der derfor er så uendeligt mange muligheder for, hvordan jeres rejse kan komme til at se ud. Er I ude efter en hæsblæsende naturoplevelse, er det derfor det, der skal afgøre valget af destinationen. Er I derimod til en tur, der indeholder ekstreme adrenalinspækkede oplevelser, så er det dette, I skal styre jer i retning af. Det kan dog også være, at det netop er friheden, der frister og I derfor blot vælger den destination, hvor man kan få de billigste flybilletter til og tager den som det kommer. Dette er helt fint, så længe I har afklaret det sammen.

Reklame:

Afklaringen af rejsens karakter er ikke kun afgørende for valget af destinationen, men også for mange andre ting, som eksempelvis valget af bilen, der skal føre jer rundt i verden. Vælger I at gå med autocamperen, så vil I have seng, køkken og diverse grej med overalt. I vil komme til at handle ind i supermarkeder og lave jeres egen mad og aftenerne vil stå på røverhistorier om tiderne i gymnasiet rundt omkring et bål. Vælger I derimod at leje en personbil, vil I være nødsaget til at sove på diverse vandrehjem eller hoteller. Her vil I møde mange nye mennesker, hvilket giver rejsen en helt anden karakter. Man tænker måske ikke umiddelbart over det, men små ting som dette kan ændre rejsen fuldstændig.

Safety first!

Lige meget om I vælger den smarte personbilen eller den (u)sexede autocamper, er det vigtigt, at der er styr på sikkerheden. Der er mange ting, der kan gå galt på roadtrip. I har lige fået bilnøglerne og turen går derfor til det nærmeste supermarked og der er absolut kun én ting, dominerer indkøbslisten: Øl! Som enhver fornuftig person godt er klar over, kan dette medføre en ubehagelig oplevelse. Dermed ikke sagt, at dette bliver aktuelt, men pointen er, at det er godt at være forberedt på de konsekvenser, som en sådan opførsel kan have. Det kan derfor være smart eksempelvis at have styr på erstatning ved trafikuheld.

Ønsker I at køre fra ét land til et andet og krydse grænser, er det også virkeligt vigtigt at have forarbejdet på plads. Reglerne for hvad der må bringes med over diverse grænser varierer i høj grad alt efter, hvor i verden man befinder sig.

En ting der ofte karakteriserer roadtrips er derudover, at man spenderer meget af sin tid i naturen, hvilket især gælder, hvis I ender med at vælge autocamperen. Af denne grund skal I være sikre på, hvilken vaccination det er nødvendigt at få for at forhindre at blive smittet sygdomme, som hersker i det land I vælger at begive jer ud i. Vaccinationen afhænger naturligvis af, hvilket land I vælger at begive jer ud i. Den dag i dag er det heldigvis nemt at finde ud af, hvilke vaccinationer man skal have, men faktum er, at dette skal være en del af forberedelsen af jeres tur.


Med ovenstående i baghovedet kan I bedst muligt danne rammerne for jeres uforglemmelige roadtrip! Nyd det og sørg for, at I har noget at dræbe de mange timer på bagsædet med. Dette er for eksempel ikke noget en god bog, ikke kan klare.