I disse år lukker bankerne der lokale afdelinger overalt i landet. Det har betydet stor vækst til markedet for online lån. I denne artikel kigger vi nærmere på de fordele du kan få, hvis du vælger et online lån.

Over de sidste ti år er de store bankers lokalafdelinger mere end halveret. Den store afstand som mange danskere pludselig har fået til deres lokale bankfilial har gjort det svært at have en sund dialog med sin bank.

Reklame:

Stå du og overvejer at tage et lån, så skal du huske på at du ikke er bundet til din bank. Der kan være fornuft i at undersøge markedet og kigge nærmere på flere lånemuligheder, der matcher dit behov.

Markedet for online lån er i stor vækst, derfor er der kommet mange muligheder til, som kan komme dig til gode. Kigger man på onlinelån støder man på mange relativt ukendte udbydere såsom Føniks Privatlån eller Santander, men der er så meget kontrol i Danmark, at du ikke behøver at være nervøs. Finansielle virksomheder, herunder online låneudbydere, er under opsyn af den statslige myndighed kaldet Finanstilsynet, det betyder at du som forbruger ikke behøver at være nervøs.

Gode forbrugervilkår når markedskonkurrencen er hård

De såkaldte kviklån – også kendt som sms-lån, minilån, mikrolån eller hurtiglån – er i mange medier blevet forbundet med negativ omtale. Kviklånet har dog nogle umiddelbare kvaliteter som traditionelle banker har svært ved at konkurrere med. Du vil opleve en lynhurtig svartid, udbetaling indenfor få dage, intet krav om at stille sikkerhed og du vil ikke blive udspurgt om formålet med lånet.

Et kviklån er et kortfristet lån, derfor er det bygget op omkring en relativ hurtig tilbagebetaling og kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis afbetalingen trækker ud for længe. Du betaler typisk en smule ekstra i form af lidt højere renter eller stiftelsesomkostninger, men til gengæld for denne merpris vil du kunne få et hurtigt lån uden de store spørgsmål.

Onlinelån er mere end kortfristede kviklån. Du kan også få gode tilbud på længerevarende forbrugslån, som er i direkte konkurrence med de traditionelle banker.

Hvis du overvejer et bestemt lånetilbud, kan du med fordel benytte en låneberegner til at give et overbliksbillede af, hvad lånet vil koste dig, samt størrelsen på afdragene frem til lånet er endeligt afviklet.

Brug nettet til at sammenligne lån

Når du er på udkig efter et onlinelån, bør du benytte en uafhængig sammenligningsside, der kan foretage en uvildig sammenligning af lånetilbud fra forskellige udbydere.

Du kan sammenligne billige online lån på TjekLån, hvor du kan få et klart overblik over alle lånets omkostninger, heriblandt de årlige omkostninger udtrykt procent (ÅOP), hvilket samler alle gebyrer og omkostninger forbundet med lånet.

Når du har fastlagt hvilket beløb du ønsker at låne og over hvilken løbetid, så er det anbefalingen at du ansøger om et lån hos mindst tre udbydere. Det skyldes at den oplyste rentesats altid er vejledende. For at få en personligt tilpasset rentesats skal du sende en låneansøgning, hvorpå udbyder returnerer et individuelt skræddersyet lånetilbud.


Annoncørbetalt indhold