Reklame:
Bambustøj

Går du og overvejer at investere i et nyt parti t-shirts? Så kan du overveje at skifte det gamle bomuldsmateriale ud med en bambus t-shirt. De seneste år har der tegnet sig en trends, hvor det klassiske bomuldsmateriale skiftes ud med bambus. Det gælder ikke kun for t-shirts, men også underbukser, sokker og shorts, der er begyndt at gå over i bambus materialet. Flere kendte brands, såsom JBS, laver bambus beklædning fordi materialet kan noget helt andet end bomuld, polyester, silke og hør. 

Blød som en barnenumse

Bambusfibrene i materialet har en anden struktur end i almindelig bomulds t-shirts. Bambus t-shirten har en mere glat og rund struktur, hvilket gør at den ingen skarpe kanter har, som går ind og kradser i hud. Bambusfibrene er med til at gøre t-shirten ekstra blød, og kan føles som tøjet nærmest glider sammen med din krop, når du er i bevægelse. Samtidig medfører dens bløde struktur til at t-shirten krøller mindre, hvilket er perfekt hvis du ikke lige får lagt t-shirten ordentligt sammen efter vask.


Derudover sker der ofte det med almindelige bomuld t-shirts, at formen og tilpasningen af t-shirten ikke forbliver ens under dens levetid. Den skrumper måske lidt i vask, bliver hevet i eller bare bliver slidt ud af proportion. Dette sker ikke på samme måde med en bambus t-shirt. Bambus t-shirts er medmere og antistatisk, hvilket vil sige at t-shirten ikke klæber sig til kroppen.

Holder sig frisk længe 

Det er svært at komme uden om, men det at vaske tøj er ofte en af de ting, som man ikke ønsker at give sig i gang med. Specielt er t-shirts ofte, sammen med underbukser og sokker, det som man vasker mest, da det sidder tættest på kroppen. 

Bambus-materialet har en fiber-type end for eksempel bomuld, som er mere absorberende. Da tøjet er fremstillet af fibrene fra bambus, så ventilerer stoffet grundet de mikrohuller, som blandt andet t-shirtene har. Samtidig kan en bambus t-shirt absorbere tre gange så meget, som en almindelige bomuld t-shirts, netop fordi fibrene var bambussen er mere absorberende. 

Pas godt på din hud 

Mange har følsom hud, og er let tilbøjelig til at blive generet, hvis man får knap så hudvenligt materiale på. Bambus fibrene er anti-bakteriel, hvilket betyder at en materialet hjælper kroppen med at bekæmpe bakterier.  Materialet er derfor oplagt til allergikere eller folk som er tilbølgelig til at få eksem og udslæt.

Samtidig er bambusplanten bæredygtig, og man er ved køb af bambustøj også med til at støtte miljøet, ved at handle i bæredygtige alternativer. Når bambussen dyrkes bruger man ingen pesticider eller andet miljøskadeligt. 

Perfekt til både sommer og vinter 

En anden stor fordel ved bambus-materialet er, at materialet er termoregulerende. Dette gør bambus t-shirten til en perfekt helårs t-shirt, da du både kan have den under julesweateren, samt have den på til dine shorts og sandaler ved poolen på badeferie.