Reklame:


Konfirmationen er en dejlig dag for mange – især for den unge der får lov at markere sine første skridt ind i de voksnes rækker med et brag af fest – måske med en sjov tale eller to. Her får du fem gode råd til, hvordan du gør dagen uforglemmelig.

Sørg altid for at have Plan B-klar
Det kan virke mærkeligt at gribe i panikhåndtaget, allerede inden festen er begyndt. Men uanset hvad der sker – krymper kjolen på mystisk vis, forsvinder slipset eller det der er værre – skal du altid have en plan B parat. Om I ender med at slå dugen ud på værkstedsbænken i Onkel Jørgens garage, vil det altid være et bedre alternativ end at måtte sende gæsterne hjem.

Reklame:

Stedet – hvor skal vi være? Hjemme eller i Zoo?
Det bringer os videre til festens centrum – altså det rundt om konfirmanden. Rigtigt mange steder – også de lidt mere alternative af slagsen – kan nemlig danne rammerne for den uforglemmelige fest efter det unge ’ja’ i kirken. Prøv eksempelvis at rykke festlokalet ind i en zoologisk have. Ja, det kan lade sig gøre!

Den gode tale: Både til konfirmanden – den fra far, mor og alle de andre…
Åh ja, dagens både vigtigste, pinligste men også sjoveste øjeblik – konfirmationstalen. Eller talerne og øjeblikkene må vi hellere sige. Og bare rolig, du behøves ikke være professionel taleskriver for at få ordene til at flyde. Vi har nemlig allerede talt med Trine Bitsch fra dansketaleskrivere.dk. Hun ved alt om, hvordan den perfekte tale skrues sammen med de helt rigtige sproglige billeder. Både når den skal være sjov fra far, kort og rammende fra konfirmanden og fyldt med hjertevarm passion fra mor. Trines taleråd kan hjælpe dig i gang, hvis du stadig sidder med et blank stykke papir, ordene bare ikke vil ned på. Hun kan hjælpe dig videre, før du kører sur i formuleringerne. Eller hvis det allerede er sket. Det er også Trine, der kan finde og fremhæve guldkornene, hvis du har fyldt papiret, og vil undgå at lyde som papegøjen med en tvangslært remse foran alle gæsterne. Så drop nervøsiteten. Den hjælper dig alligevel ikke – men det gør Trine.

Tips og tricks – ja, dem fra nettet!
Uanset hvad – om du brækker dig på dine nyindkøbte sko, fordi der ryger en genstand, tre eller fire for meget indenbords – så er der altid råd at hente på nettet. Orker du ikke at læse dig gennem den 33 sider lange ’sådan stod jeg op 20 minutter før, jeg skulle konfirmeres og fik verdens bedste dag alligevel’-tråd så kig på YouTube. Her ligger allerede et uendeligt antal minutter om, hvordan du kommer gennem alt fra at binde slipset første gang til redningsaktionen efter den hvide skjortes møde med rødvinsflasken uden prop.

Reklame:

Pep gæstebogen op
Det kan virke gammeldags. Næsten oldnordisk når nu vi har iPads. Men husk nu gæstebogen – som i en rigtig bog, der kan skrives i. Skal det være noget andet end små beskeder, der kun bliver mærkeligere som dagen skrider frem, så læg et polaroidkamera og noget at klistre fast med lige ved siden af. Du ved sådan et kamera, der spytter billedet ud, lige så snart det er taget. I det mindste bliver det så fjollet på mere end en måde. Go’ fest!