Reklame:
https://pxhere.com/da/photo/710275

Foto: Pxhere

Ingen bil med forbrændingsmotor kan klare sig uden olie under tryk – så det vil du ikke tabe. Altså tryk. Her er løsningen, hvis din bil har heste til både hverdag og sjov.

Langt de fleste moderne biler fortæller i dag chaufføren, hvor varm motorolien er og bliver under en køretur. Nogle biler er dog lidt smartere og går skridtet videre med visning af selve olietrykket.

Reklame:

Og selvom det umiddelbart ikke lyder som noget, du burde bekymre dig om, så kan det være vital information. For laver din bils motor ikke olietryk, er der ikke noget at smøre motoren med. Og ja – så er du altså på den.

Særligt hvis din bil både kan bruges og bliver brugt til lidt mere end blot fragten fra punkt A til punkt B. Meget heldigt behøver det ikke koste en arm eller to at sikre sig mod et pludseligt tab af trykket fra de sorte safter.

Men et skvulpeplade-kit holdes olien altid lige omkring det korrekte opsamlingspunkt i motoren.

Reklame:

De japanske tunere fra Tomei er ret nørdede ud i den slags, så de har et kit klar til en hel række motorer. Blandt andet den berømte rækkesekser RB26 fra Nissans Skyline-program. Er din bil mindre eksotisk, er skvulpeplade-kittet bestemt lige så god en idé. Så skal du blot have fat i et universal-kit, som Tomei meget heldigt også fremstiller.

Du skal dog ikke helt til Japan for at sikre det konstante olietryk. Danske Jocks forhandler mange af løsningerne – tjek det ud!