Reklame:


Øl er ikke kun årsag til en større mave, slemme branderter, grusomme tømmermænd osv. Forskning viser nemlig, at øl rent faktisk har nogle effekter, som gavner dig både fysisk og psykisk.

Forlæng dit liv med øl

Sidder du i din lejebolig i Aarhus og begynder så småt at føle, at dit liv flyver forbi øjnene af dig? Forbyder din kone gennem 25 år dig oven i købet at drikke de øl, som du elsker så højt? Så har vi godt nyt. Forskere fra University of Iowa i USA har nemlig foretaget en undersøgelse, som har til formål at vise, hvordan du holder dig ung i din krop og forlænger dit liv.

Reklame:

I denne forbindelse fremkom en særdeles positiv konklusion for alle øl-elskere: Drikker man to glas om dagen, forholder man sig, for at det ikke skal være løgn, yngre end de, der vælger at lade øllen stå i køleskabet. Derudover forårsager disse to glas øl om dagen af natur, at man bliver mere frisk. Undersøgelsen viste, at dette faktisk gjaldt alle former for alkoholiske drikke. Hertil er det dog meget vigtigt at understrege, at en overdreven indtagen af øl eller andre former for alkohol, hvilket vil sige mere end de to glas om dagen, vil gøre, at alderdommen falder før tid. Ideen med at bestille en skiferie til Trysil med drengene og save sig helt ned på afterski er derfor, ifølge forskningen fra Iowa, ikke den bedste, hvis man drømmer om at holde på ungdommen så lang tid som muligt.

Hold dig derfor til de små doser, hvis du ønsker at retfærdiggøre overfor konen, at du rent faktisk har godt af det.

Øl gavner mentalt

En anden forskning fra University of Graz i Østrig viser, at øl kan have en positiv påvirkning på din måde at tænke kreativt og til at overkomme mentale blokeringer. Undersøgelsen tog udgangspunkt i et forsøg, hvor 70 testpersoner mellem 19 og 32 år blev bedt om at drikke en halv liter øl. 35 af disse fik serveret alkoholfri øl og de resterende 35 fik serveret normal øl. Testpersonerne var ikke blevet informeret om, hvilken af de to de fik, således at det for testpersonerne kunne gå mere ubemærket hen, hvorvidt alkoholen havde en effekt på de opgaver, de efterfølgende blev udsat for at løse.

Reklame:

I disse opgaver var der en gennemgående tendens hos alkoholdrikkerne, som var, at de havde den bedste eksekvering af de udfordringer, der omhandlede ord-problemer. Konklusionen var altså, at øl godt kan være til gavn, hvis man har problemer med at udtrykke sig verbalt. Forskningen viste, at udførelsen af nogle aktiviteter rent faktisk bliver beskadiget af for meget kontrol. I disse sammenhænge er det kun til gavn at drikke en øl eller to, der kan hjælpe med at løsne systemet en smule op.

Selvom undersøgelsen ikke benævner det, må man antage, at dette er mest gældende i sociale sammenhænge. På trods af hvad de endte med kunne konkludere, må der hos forskerne herske noget tvivl om, hvor smart det eksempelvis er at tyre en øl forinden en jobsamtale eller en vigtig eksamen, hvor man netop har brug for at være skarp i spyttet og udtrykke sig bedst muligt. Så vores bedste råd er, at man nok burde holde sig fra at gøre dette, indtil en ny forskning fungerer som modbevis hertil. Skal du derimod på date, er det dog ikke svært at se, hvordan en øl eller to kunne gavne. Inden du skal mødes med din hende, kan du med god samvittighed drikke en øl, iføre dig et par smarte støvler og gå ind og naile den date!

Ud fra disse to undersøgelser kan vi altså drage den konklusion, at indtagen af øl i små mængder kan gavne dig både fysisk og mentalt. Undgå derfor at benyt ovenstående information til at føle dig godt tilpas med at suge dig helt ned tre gange om ugen. Nyd smagen i disse små doser og lad den tilhørende effekt blive i det ubevidste, sådan at det ikke er den, der skal styre dine drukvaner.