Billige vinduer og døre

Her i Danmark er vi velsignet med en plads i den såkaldte ”tempererede klimazone”, hvilket vil sige, at her i meteorologisk forstand aldrig rigtig er hverken varmt eller koldt. Vi tror dog alligevel nok på, at de fleste af og til er tilbøjelige til at kalde det danske klima for decideret ”arktisk” og hamrende koldt – specielt i vinterhalvåret. Hvis du fryser, kan nye vinduer og døre måske være enden på dine pinsler – og så kan disse endda være med til at højne værdien af din bolig.

Billige vinduer kan være vildt mange penge værd

Hvis du bor i ejerbolig, og du kan mærke det trække en lille smule ved karmen i vinduet, så kan du formentlig spare rigtig mange penge ved at skifte dine gamle vinduer ud med nogle nye, energieffektive, billige vinduer. Det siger sig selv, at nye vinduer og karme holder bedre på varmen, hvilket vil sige, at der er penge at spare på varmeregningen. Men derudover er udskiftningen af vinduerne faktisk også med til at højne værdien af din bolig, hvis du går og overvejer at ville sælge den.

Du kan customize din boligs look med vinduer

Udover at være gavnligt for din økonomi, miljøet og dit indeklima, så kan du også tilpasse og ændre din boligs ”look” ret markant med nye vinduer. Hvis du f.eks. ønsker en landlig stil, kan rammeinddelte vinduer – også kaldet ”bondehusvinduer” – gøre tricket for dig.

Bor du småt og med bondehusvinduer, kan nye, mere klassiske vinduer, potentielt få dine rum til at virke større. Jo mere lys der lukkes ind, desto større virker et rum.

Der er uendelige muligheder for at optimere og justere sin boligs udseende, men at skifte sine vinduer er en af de metoder, der giver allermest på den front.

Nye døre og vinduer er bad news for indbrudstyven

En anden – og bestemt ikke uvæsentlig – årsag til at ville skifte sine døre og vinduer, er for at holde tyve på afstand. Gamle vinduer er cirka ligeså nemme for en tyv at åbne, som det er for dig at låget af et glas asier. Det er barnemad! Og selvom din forsikring efter al sandsynlighed dækker et indbrud, så er det vanvittigt krænkende og utrygskabende at vide, at man har haft ubudne gæster. I visse tilfælde kan det faktisk sætte så dybe spor i sjælen, at man føler sig nødsaget til at flytte, fordi det simpelthen er for ubehageligt.

Nye vinduer og døre er langt sværere at bryde ind af, og alene af den årsag gør man livet surt for indbrudstyven, der formentlig vil ”prøve lykken” andetsteds.

Én ting er at komme hjem og se, at der har været forsøg på indbrud, men noget ganske andet er, at komme hjem og se, at der har været indbrud.

Nye døre og vinduer – samt et effektivt alarmsystem – kan spare dig for rigtig mange ubehageligheder og gøre dit hjem til en fæstning, som tyve ikke gider at bruge tid på, fordi det er for besværligt.