Indbagt mørbrad med jordskokkepure og svampesauce

Jeg har lavet indbagt mørbrad med jordskokkepure og svampesauce perfekt til en omgang søndagshygge, eller til en anden speciel anledning hvor du vil gøre lidt ekstra ud af det.

Her er hvad du skal bruge til 2 portioner:
1 svinemørbrad
1 rulle butterdej, medmindre du laver den selv selvfølgelig.
1 pakke svampe, her har jeg brugt alm hvide champignoner til det hele.
1 dusk persille
2 zitauer løg
1 pakke smør
Timian
1 halv liter kalve fond eller bouillon.
5 jordskokker
4 baby gulerødder
6 kartofler i ens størrelse
Maizena til jævning

Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 200 grader, og vask dine poter. Tag mørbraden ud af køleskabet og lad den hvile på køkkenbordet, så den ikke er iskold, når du skal have fingrene i den.

Jordskokkepure:
Skyl og skræl jordskokkerne, skær dem i mindre stykker, put dem i en gryde med salt og frisk kværnet peber, dæk dem med vand og kog dem godt og grundigt møre. Si vandet fra og put jordskokkerne i en skål, så du kan blende dem godt igennem. Rist og brun en klat smør i en gryde, tilsæt din jordskokke pure til smøret.

Svampesausen:
Hak et halvt løg fint, rens 5-6 store svampe, skær dem i rustikke stykker. Put løgternene i en gryde med en god klat smør, rist til løgene er klare, og smøret har fået lidt gylden farve, tilføj de hakkede svampe, og rist det hele godt sammen i en 5 minutters tid, hæld fond/bouillon på og lad det små simre noget tid.
Jævn til ønsket tykkelse med maizena udrørt i koldt vand. Tilføj en smule timian. Smag til med salt og peber. Saucen skal smage af svampe, lidt timian og have en god dybde.

Før servering monterer vi et par klumper koldt smør, og så må saucen ikke længere koge.

Kartofler:
Tænd for kartoflerne som du har skrællet og lagt i en gryde med vand og salt.

Mørbraden:
Tag din mørbrad, afpuds den rimelig fint. Fjern sener, hinder og bi-mørbraden. Brun mørbraden på en varm pande med lidt smør, krydr med salt og frisk kværnet peber. Brun den godt på alle sider. Læg den på en tallerken og lad dryppe af.
Finhak et par svampe, nok til at lave en god stribe midt på butterdejen. Rul din butterdej ud, læg de hakkede svampe i en stribe på midten af butterdejen, læg  en stribe persille ovenpå svampene, og en lille smule finhakket løg. Læg her ovenpå din brunede mørbrad.
Træk så butterdejen over mørbraden, og tryk den let til, så den er lidt stram, luk enderne og fold dem op, vend så hele butterdejsmørbraden rundt så lukningen vender nedad, med den forkerte side af kniven trækker du et par spor i toppen af butterdejen uden at trykke igennem.
Så smider du mørbraden på en bageplade med papir på, og bager den i ovnen i 20 minutter for en rimelig stor mørbrad.

Når kartoflerne er ved at være færdige, snitter du gulerødderne i små forskellige stykker/størrelser. Og lader koge med kartoflerne i 3 minutter, så de er bløde men faste. Tag kartoflerne op ad vandet, og si gulerødderne fra vandet, vend så gulerødderne i jordskokke pureen, og varm det godt igennem over svag varme.

Tag mørbraden ud af ovnen og skær ud i ca 3 cm tykke skiver.

Så skal der bare anrettes, som du lyster.

Jeg har pyntet med rødbedespirer og lidt persille. Velbekomme.



Artiklen er skrevet af Jonas Nielsen, der er Mandesidens madblogger. Jonas har stort set boet i et køkken, siden han var helt lille. Han elsker mandemad. I fremtiden får du masser af spændende opskrifter fra hans køkken her på Mandesiden.

Forrige
Klik videre på pilene