Test: Oneplus 7T – et lyn i lommeformat

Oneplus 7T er kun lige landet i handlen, vi har haft telefonen i en uge – her er dommen

Fortsætter efter annoncen:

Oneplus er et firma med fart på. Mærket har ikke mere end fem år i bagagen, og her sidder vi med deres syvende bud på en smartphone-serie.

Når vi skriver serie, er det fordi, Oneplus 7T, som blev lanceret i denne uge, også kommer i en større udgave, Oneplus 7T Pro. Vi har set på 7T.

I ugen, som er gået, har vi brugt 7T i alt fra hverdag til de mere nørdede prøvelser, for at se hvad den egentlig kan. Begynder vi med det mest åbenlyse, designet, så overrasker det. 7T er nemlig en telefon der bliver lagt mærke til, spurgt til. Endda løftet op og set på af de mest nysgerrige.  Mere end et par gange har vi måttet korrigere den sidste gruppe. Nej, det er ikke den nye iPhone. Omend 7T på flere punkter sagtens kunne gå for at være Apples hundedyre flagskib.

BLÆRET SKÆRM
Modsat Apples iPhone skal du med Oneplus 7T dog ikke betale en arm, fire af fingrene på den anden hånd og et ben for en lækker oplevelse. Lad os tage 7T’erens skærm eksempelvis. Den har nu fået det 90 hertz display, som 7 Pro-modellen introducerede for blot et par måneder siden.

Fortsætter efter annoncen:

Flere gange i løbet af ugen har vi taget os selv i at “nøjes” med telefonens 6,55″ AMOLED-skærm fremfor fjernsynet. Så skarp og lækkert opleves farverne på 7T. At batteriet, der nu er på 3.800 mAh, ikke svigter – selv på en dag med heftigt brug – gør det tilmed svære at slippe telefonen. Og skulle du alligevel køre batteriprocenten ned på et tal, hvor en opladning er nødvendig, så er det heller ikke noget problem. I hvert fald ikke et irriterende problem.

Er du heller ikke fan af “notch” til frontkameraret. Det er desværre nødvendigt lige nu, indtil kameraet kan gemmes i skærmen. Men Oneplus har en af de mindste “notch” på smartphone-markedet, og det kan man fint leve med. Foto: Oneplus

 

LYNHURTIG OPLADNING
Oneplus lover 68 procents strøm fra død (altså nul procent, red.) på en halv time, og det holder de. Flere gange i ugens løb kørte vi med vilje batteriet helt i knæ og smed først ved fire/fem procents batteri kablet til laderen, som Oneplus nu kalder Warp Charge 30T, i telefonens USB-C-indgang. Strømmen kom igen på ingen tid.

Fortsætter efter annoncen:


Rart hvis du skal ud af døren i en fart og har glemt alt om, hvor meget “juice”, der egentlig er på telefonen.

Lyd produceres af en stereohøjtaler i bunden af telefonen. Der er som sådan ikke noget at sætte en finger på der, men vores anbefaling er altid et headset. Onplus’ egne, trådløse er et af de bedre bud.

SVÆR AT BROKKE SIG OVER
Når det kommer til kameraet, har 7T også kigget Oneplus’ større model over skulderen. For første gang har den mindste Oneplus nemlig en ultra vidvinkel-sensor. Den er på 16 megapixel. Alt i alt et kamera du ikke bliver snydt af, men hvor der samtidig findes bedre.

Bedre som i noget du skal betale mange flere tusinde kroner for, selvfølgelig. For lige nu er det så godt som umuligt at slå Oneplus på prisen. Til 4.699 er 7T ikke billig, men omvendt heller ikke dyrere end de top-telefoner, den på mange områder kan måle sig med. Byggekvalitet både ligner og føles som et premiumprodukt.

SKAL/SKAL IKKE?
Oneplus 7T har alle de muskler, man kan og skal forvente af en smartphone årgang 2019. Softwaren er nem at finde rundt i og giver ingen problemer i det daglige.

Men skal du så vente eller slå til nu? Tja, hvis du allerede har en Oneplus 6T eller nyere, kan du godt slå lidt koldt vandt i blodet. Er din telefon ældre, er en 7T en ‘no brainer’. Tilmed føles den hurtig. Lige så hurtig som en iPhone i hvert fald.

De 8 gigabyte RAM og 128 gigabyte lagerplads er alt rigeligt, nu hvor de fleste alligevel lagrer alt fra musik til billeder et sted i skyen.

Oneplus 7T er lækker i farven Frosted Silver men også noget af en magnet for fedtfingre. Vi anbefaler klart et cover

 



Har du læst?

Flere populære artikler

Annonce:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
20,400FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce: