Reklame:


OnePlus McLaren

Når CES 2020 i dag åbner dørene op for en verden af fremtidens forbrugerelektronik, kommer koncepttelefonen OnePlus Concept One til at stå som et klart eksempel på innovation i smartphone-industrien.

OnePlus Concept One er et nyt bud på, hvordan fremtidens telefon skal se ud med et markant anderledes valg af materialer og et nyt, usynligt kamera, der er drevet af teknologien i elektrokromisk glas.

“Koncepttelefonen er et innovativt eksperiment for fremtidens smartphones. OnePlus startede initiativet med ambitionen om at bringe den uspolerede brugeroplevelse til næste niveau. Det usynlige kamera er helt nyt take på kamera-design, som befrier brugeren fra de kompromiser, som de nuværende kamera-layouts bringer med sig. Kameralinserne på bagsiden er skjult bag det dynamiske, elektrokromiske glas og bliver kun synlige, når kameraet er i brug. Det her er kun begyndelsen på de muligheder, vi kommer til at udforske i fremtiden,” siger Pete Lau, CEO og grundlægger af OnePlus.

Reklame:

Fremtidens telefon – OnePlus Concept One
OnePlus’ fokus på fantastisk design startede fra dag 1. Udover at designe smukke telefoner har OnePlus også løbende eksperimenteret med at skabe telefoner, der er behagelige i hånden. Bambus, træ, Kevlar, Alcantara, matteret glas og keramik blev alle først benyttet til smartphones af OnePlus for at levere en bedre og mere brugervenlig oplevelse, der kombinerede skønhed med en fantastisk følelse i hånden.

Glasset på OnePlus Concept One bruger organiske partikler, der kan skabe forandringer i gennemsigtigheden, så glasset over kameraet kan gå fra uigennemsigtigt til fuldstændig klart på et splitsekund. Dette gør, at bagsiden af telefonen er fuldkommen ren og uspoleret, når kameraet ikke er i brug. Glasset giver også en praktisk fordel, idet det også fungerer som et såkaldt pol-filter, der gør det nemmere at tage skarpe, detaljerige billeder i skarpt lys

OnePlus McLaren

Reklame:

Telefonens design er et resultat af et samarbejde mellem OnePlus og McLaren, som bunder i den delte passion for design, håndværk og innovation. Brugen af elektrokromisk glas i OnePlus Concept One er inspireret af McLarens 720S luksus-sportsbil, hvor taget kan ændre toning, så mindre lys falder ind. Derudover blander OnePlus Concept One også både glas og læder, som er holdt i den ikoniske McLaren papaya orange – en hyldest til McLarens rige motorsportshistorie og den nuværende McLaren Formel 1-bil.

“Hos McLaren udvælger vi det bedste læder i højeste kvalitet fra Storbritannien. Det er et materiale der emmer af luksus, og vi er glade for at kunne tilbyde vores ekspertise i udviklingen af OnePlus-koncepttelefonen. Det bløde læder er komfortabelt at have i hånden og føles silkeagtigt. Vores design-filosofi hos McLaren omfavner de naturlige egenskaber ved læder gennem de små teksturvariationer, som giver hver bil sit eget udtryk – hvilket også går igen i OnePlus-koncepttelefonen,” siger Jo Lewis, Colour and Materials Design Manager hos McLaren Automotive.

Selvom elektrokromisk glas allerede er blevet brugt i biler og i fly i begrænset omfang, så er det ekstraordinært arbejde fra OnePlus’ R&D-hold, der har resulteret i, at teknologien nu for første gang finder vej til en smartphone med OnePlus Concept One.

OnePlus McLaren

Det mest avancerede elektrokromiske glas nogensinde
En af de største udfordringer var, at glasset skulle være exceptionelt tyndt og let, uden at det blev skrøbeligt. Elektrokromisk glas er som regel sammensat af to glaspaneler med et farveskiftende materiale imellem. I OnePlus Concept One er glasset langt tyndere end gennemsnittet. Her er glaspanelerne i hver især 0,1mm tynde, hvilket giver hele glasset en tykkelse på blot 0,35mm, hvilket er lige så tyndt som beskyttelsesfilm til smartphones.

Farveskift på kun 0,7 sekunder
Det usynlige kamera i OnePlus Concept One er blevet testet omhyggeligt for at give den hurtigste og bedst mulige oplevelse. Som resultat tager det blot 0,7 sekunder for glasset at skifte fra sort til gennemsigtigt, hvilket er hurtigere end kameraets egen fulde aktiveringstid. På tværs af industrien, er det det hurtigste skifte – og endda med et minimalt strømforbrug. OnePlus har brugt næsten otte måneder på at teste mere end 100 forskellige indstillinger før den bedste løsning blev fundet.

Ingen detalje er for lille
Hænderne er utrolig følsomme overfor den mindste ændring i tekstur, og derfor er en let og behagelig berøringsoplevelse et konstant krav til alle OnePlus’ produkter, heriblandt OnePlus Concept One. Efter at have sat en ny standard for smartphone-skærme ved at skabe den industriledende 90Hz QHD+ AMOLED-skærm, markerer OnePlus Concept One endnu et skridt mod fremtidens smartphone-industri.