En omgang chokolade hver dag sænker risikoen for ustabil hjerterytme og dermed også hjerteanfald, viser ny, dansk forskning.

Hvis du er ligesom de fleste af os danskere, er du ret vild med chokolade. Og det behøver du slet ikke være så flov over længere, for ny forskning viser, at du sagtens kan spise en hel del chokolade med ro i sindet.

Hvis du indtager chokolade i moderate mængder, kan det nedsætte risikoen for ustabil hjerterytme og dermed hjerteanfald. Det viser en stor, dansk undersøgelse, der er blevet omtalt i store medier over hele verden.

I undersøgelsen blev flere danskeres indtag af chokolade inddelt i forskellige kategorier – fra moderat til stort indtag af dejligt chokolade.

Resultatet blev, at personer, som indtog fra to til seks portioner om ugen, havde lavere risiko for hjerteflimmer. Set i forhold til dem, som enten spiste intet eller kun meget lidt chokolade, var der tale om en formindsket risiko på hele 20 procent.

Mere underholdning her!

Desværre viser undersøgelsen også, at der ikke er nogen effekt af at spise et endnu større antal plader chokolade. Æv. Men det må komme an på en prøve – vi starter vores egen test her i julen. Er du med?

Chokolade er sundt for hjertet